KRUNOSLAV CAPAK JE UNIŠTIO IMUNOLOŠKI ZAVOD, A DANAS UZIMA 30.000 DNEVNO ZA PRODAVANJE MAGLE

6736

Krunoslav Capak je uništio Imunološki zavod! Danas uzima 30.000 dnevno za pola sata prodavanje magle

Dr.sc. Srećko Sladoljev: “Hrvatska se ponosila tradicijom u zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”.

30.000 kn dnevno za blesiranje hrvatskog naroda sa lažnom pandemijom itekako je dobar razlog Krunoslavu Capaku da proziva Srećka Sladoljeva, koji mu je dugogodišnja kost u grlu! U poslu s cjepivima između dviju državnih firmi, Imunološkog zavoda kao distributera i HZZO-a, Hrvatskog zdravstvenog osiguranja kao kupca cjepiva, jedna privatna tvrtka godinama je ubirala provizije i pri ulasku i pri izlasku cjepiva bez da je o tome samo formalno znao Nadzorni odbor

Komisija za zdravstvo na čelu s dr. Wodargom, ustanovila je da ne postoji nikakva opasnost od svinjske gripe’. Pokušaj proglašenja ,pandemije ‘svinjske gripe’ 2009.-te godine bio je lažan i radilo se o najvećoj blamaži u povijesti zdravstva uopće. Dokazano je i podmićivanje službenika WHO-a od strane proizvođača cjepiva.

Sto dana prije istrage Europske komisije za zdravstvo

“Ja sam dr.sc. Srećko Sladoljev. Voditelj sam Odjela za istraživanje i razvoj Imunološkog zavoda u Zagrebu, državne tvrtke sa 123 godišnjom tradicijom u proizvodnji imunobioloških pripravaka, jedne od najstarijih te vrste na svijetu. U „zlatnim vremenima“, tvrtka je bila svjetski poznata po iskoracima u proizvodnji cjepiva, krvnih pripravaka i interferona. Kod nas su se obrazovali kadrovi iz „nesvrstanih zemalja“, oponenata tadašnjoj hladnoratovskoj podjeli svijeta.

Pripravke za hemofiličare razvili smo prije USA i od toga napravili turističku propagandu. EU preporučuje svojim članicama da u segmentu krvnih pripravaka budu neovisne i samodostatne. Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja ih ima. Obrazovanjem sam molekulski biolog, doktor znanosti iz područja imunologije s praktičnim iskustvom u razvoju imunobioloških pripravaka. Posebno sam se bavio baš cjepivima i cijepljenjem za posebne namjene, npr. za hibridomsku tehnologiju i komercijalne svrhe (dijagnostici i antitoksini). Kao stipendist Euroatoma u Njemačkoj dobio sam priliku ovladati složenim tehnikama imunoinženjeringa koje omogućavaju proizvodnju specifičnih antiseruma u laboratorijskim uvjetima bez korištenja životinja te ova znanja prenio u matičnu zemlju.

Izlaganje sam nazvao „Sto dana prije istrage Europske unije“ koju je krajem 2009.g pokrenuo EU parlament. Zadatak komisije za zdravstvo na čelu s dr. Wodargom, bio je istražiti utemeljenost proglašenja pandemije „svinjske“ gripe i opravdanosti globalnog procjepljivanja stanovništva.

Upozorio sam ministra zdravstva da nema opasnosti o postojanju pandemije

Komisija je nakon istrage zaključila da je pandemija bila lažna i radilo se o najvećoj blamaži u povijesti zdravstva uopće. Dokazano je i podmićivanje službenika WHO-a od strane proizvođača cjepiva. Tri mjeseca prije istrage EU, Imunološki zavod dobio je priliku zaključiti posao prodaje „svinjskog“ cjepiva u zemlje jugoistočne Europe, Srbiju, BIH, Makedoniju, Kosovo, Grčku, Albaniju i Hrvatsku u vrijednosti oko 50 mln eura.

O zaključenju posla trebao je odlučiti Nadzorni odbor čiji sam bio član. Funkciju su mi povjerili radnici tvrtke. Na sjednici NO u rujnu 2009. g., odbio sam dati suglasnost za uvozom i faksom upozorio ministra zdravstva o razlozima, nedostacima cjepiva i općenito izrazio sumnju u postojanje pandemije. Slijedećeg dana s mojim glasom protiv, Nadzorni odbor ipak je dao suglasnost za uvoz cjepiva, a ministarstvo se nije očitovalo na moj dopis.

Dan kasnije tisak je objavio moj stav cjepivu. Kasnije, u sudskom postupku otkrilo se da informacija u medije nije došla preko mene. S objavom u tisku, trenutno mi je uručen otkaz (suspenzija) i naređeno da napustim tvrtku. Kada sam odbio, a i zaštitari su ignorirali naputke uprave da me fizički udalje, pozvana je policija. Nakon izvida, policija je upozorila da su namjere prema članu NO i predsjedniku Radničkog vijeća protuzakonite. Ipak, slijedećeg dana pristup mi je onemogućen po unajmljenim zaštitarima koji su u tri smjene dežurali pred ulazom i danonoćno obilazili poslovni objekt. Strah uprave da uđem i izuzmem kompromitirajuće dokumente iz ureda bio je golem.

Naime, u poslu s cjepivima između dviju državnih firmi, Imunološkog zavoda kao distributera i HZZO-a, Hrvatskog zdravstvenog osiguranja kao kupca cjepiva, jedna privatna tvrtka godinama je ubirala provizije i pri ulasku i pri izlasku cjepiva bez da je o tome samo formalno znao Nadzorni odbor, a vjerojatno samo ja?

Urednici dnevnih listova obavijestili su me kako su usmeno upozoreni da ne rade intervjue sa mnom.

I na tu sam okolnost upozorio nadležno ministarstvo, ali i druge poslovne i političke subjekte pa čak i neke saborske zastupnike. Izvlačenje javnog novca preko posla s cjepivima ostalo je neotkriveno do trenutka kada su Isplate provizija privatniku dobile prioritet pred plaćama radnika! Vijest o protivljenju člana Nadzornog odbora uvozu pandemijskog cjepiva, preplavila je dnevne listove i Internet. Pozivan sam u radio i TV emisije, a posljedično, unatoč svakodnevnom zastrašivanju u udarnim emisijama državne televizije, stanovništvo se nije odazivalo pozivima ne cijepljenje.

Urednici dnevnih listova obavijestili su me kako su usmeno upozoreni da ne rade intervjue sa mnom. Kolokvijalno sam proglašen državnim neprijateljem, a protiv mene je pokrenut i postupak pred Državnim odvjetništvom radi lišavanja slobode zbog uzbunjivanja javnosti uznemiravajućim i lažnim sadržajima.

Moj „slučaj“ opisan je čak i u biltenu UN-a zbog kršenja ljudskih prava. U zatvor me nisu stigli „spremiti“ jer se u međuvremenu oglasila poljska ministrica zdravstva (kasnije je dobila priznanje EU), a nakon toga je krenula i istraga EU. Mobingirana mi je i supruga, koja također radi u istoj tvrtki. Čuvari su je potajice upozorili da im je zapovjeđeno bilježiti s kim i kada se sastaje. Kolege s posla su je izbjegavali iz straha da se ne pomisli kako joj daju podršku! Na stanici gradskog prijevoza kod povratka s posla u perimetru tri metra ne bi bilo nikoga!

Što sam poručio javnosti u trenutku kada se cijeli svijet “tresao” u strahu od “svinjske” gripe, koji su raspirivali CNN i drugi globalni mediji? Predvidio sam 4 fenomena u opreci svemu što je predviđala “službena” medicina, a bili su temeljeni na posebnim, ali ipak dostupnim znanjima iz imunologije i osobnim iskustvima u istraživačkim i razvojnim poslovima koji su zahtijevali dobro poznavanje imunologije, molekulske, a posebno signalne biologije.

Od “svinjske pandemije” u svijetu je umrlo manje od 200 ljudi

Prvo, obzirom na genetiku i posljedični fenotipski “fingerprint”, zaključio sam da će “svinjski” virus biti lako prepoznatljiv imunološkom sustavu. Za razliku od CNN-a koji je predviđao ulični rat policije s narodom koji panično pokušava provaliti u apoteke i doći do “spasonosnog” cjepiva, u “svinjskom” virusu nisam vidio smrtonosni potencijal uopće!

Tako je i bilo. Od “svinjske pandemije” u svijetu je umrlo manje od 200 ljudi, a izuzmu li se teški kronični bolesnici, oni na kemoterapijama, pothranjeni i sl., ne znam da li itko umro? Imunološki sustav lako će prepoznati i neutralizirati “različito”, posebno viruse – „Frankensteine“, nešto što je udaljeno od “standarda”. Što virus izgleda “gore”, to je zapravo bolje. Problem je sa „sličnim“.

Drugo, predvidio sam da će glavna obrana biti tzv. stanična, a ne imunološka obrana. Sve stanice organizma (osim eritrocita), opremljene su mehanizmima kojima trenutno (!) nespecifično mogu imobilizirati viruse. Naše tijelo je armija od 50.000 milijardi stanica koje se međusobno informiraju signalima i zajednički brane! “Svinjski” virus je zbog izuzetne imunogeničnosti (različitosti) bio izraziti kandidat da se desi baš tako – da bude lako prepoznat i trenutno aktivira moćne mehanizme i sve prođe neprimjetno.

To se i desilo. Iako se u Hrvatskoj cijepilo manje od 10 tisuća ljudi, virus je kroz populaciju prošao bez manifestacija masovnog pobola. Rijetki koji su oboljeli, došli su u smrtnu opasnost ne zbog virusa, već snažne imunološke reakcije protiv virusom zahvaćenih tkiva!

Njima se dramatično pogoršavala situacija kada ih se pokušalo liječiti antivirusnim pripravcima, npr. Tamifluom, spasonosnim lijekom protiv tzv. „ptičje“ gripe! Tada ih se doslovno spašavalo preparatima kojima se potiskuje imunološka reakcija (kortikosteroidima!) i to u količinama koje su i 20 puta premašivale maksimalne dnevne terapeutske doze! Zbog izjave da su životi ugroženi opasnosti od Tamiflua, „spasonosnog“ lijeka protiv prethodne tzv. „ptičje“ gripe, žestoko sam napadnut. Međutim, zašutilo su kad se otkrilo da je klinička slika upravo takva. Dio liječnika htio je klinička opažanja prijaviti WHO-u, međutim nisu.

Treće. Iz razloga izrazite imunogeničnosti “svinjskog” virusa i cjepne formulacije koja je sadržavala pojačivač imunološkog odgovora (skvalen), predvidio sam da bi se kod dijela cijepljenih nakon nekog vremena mogle pojaviti autoimune bolesti. Pri tom sam izričito upozorio na opasnost od ALS-a. Ovu tešku, ali rijetku bolest, gotovo nepoznatu javnosti izabrao sam iz razloga što su po mom mišljenju upravo živčani završeci bili ugroženi, a povećana pojavnost ALS-a neće proći nezapaženo.

Uostalom, ostale „moderne“ boleštine s autoimunim potpisom već su toliko uobičajene da više nitko i ne reagira na spomen npr. multiple skleroze. Prvi slučajevi ALS-a (neki sa smrtnim ishodom) u Hrvatskoj pojavili su se nekoliko mjeseci nakon cijepljenja, a 2 godine kasnije estradni umjetnici i vrhunski sportaši širom svijeta javno su se polijevali ledenom vodom kako bi skrenuli pažnju javnosti na oboljele od ALS-a!

Malo tko je cijepljenje pandemijskim cjepivom povezivao s „eksplozijom“ ALS-a. Regulatorna agencija Velike Britanije priznala je povezanost “svinjskog” cjepiva i ALS-a.

U dva navrata sam se zarazio živim virusom iz sline oboljelog. Nisam obolio.

I četvrto. Predvidio sam da će populacija nakon kontakta sa “svinjskim” virusom steći otpornost na “obične” sezonske gripe. Zaista, te 2009/2010, sezonske gripe nije ni bilo, sezona 2010/2011 bila je najslabija u povijesti, a ona iduća još slabija od nje. Protutijela izolirana iz krvi ljudi koji su bili u kontaktu sa “svinjskim” virusom dokazano su unakrsno reagirala sa svim arhivskim virusima sezonskih gripa od pedesetih godina nadalje!

To je bio dokaz univerzalne zaštite. U jednom intervjuu davno prije ovih dokaza, govorio sam o mogućem (vjerojatnom)”ljekovitom” učinku “svinjskog” virusa na stanovništvo.

Da bih dokazao da govorim iz znanja i uvjerenja, a ne napamet, u dva navrata sam se zarazio živim virusom iz sline oboljelog. Nisam obolio.

U lipnju 2010. dobio sam nepravomoćnu presudu u sudskom postupku za povratak na radno mjesto. Stara uprava je smijenjena, a nova, ponovno politički postavljena, ponudila mi je „ispod stola“ isplatu naknade štete za proživljene duševne boli koju nisam tražio. Uvjet je bio da se odreknem vjerodostojnosti rada u NO!

Osam sati maltretiranje u Državnom odvjetništvu

Novac sam naravno odbio, pa se postupak nastavio do pravomoćnosti. U namjeri da me se diskreditira pred javnošću, pokušalo se svašta. Pretražili su mi napr. računalo i Poreznoj upravi dostavili podatke o mojim uplatama struje i plina na adresama koje nisu moje. Porezna uprava me je na oštar način pozvala na davanje iskaza zbog utaje poreza kod unajmljivanja nekretnina! Radilo se o usluzi starijim osobama, mojim prijateljima, kojima je bilo teško čekati u redu u banci, pa su mene zamolili da to za njih činim preko Interneta!

I Državno odvjetništvo me je pozvalo dati iskaz na okolnosti korupcije. Osam sati sam davao iskaz potkrijepljen brojnim dokazima. Nisu poduzeli ništa. Samo su htjeli saznati koliko znam. Voditeljica ureda kasnije je smijenjena zbog sumnji na prikrivanje štetnih radnji.

Smijenjeni direktori otišle s otpremninama

Ovo je mali ali značajniji djelić mog puta „zviždača“ u teškoj borbi s korupcijom u hrvatskom zdravstvu. Dvadeset godina radnici i dioničari tvrtke predlagali su me na najvažnije pozicije u tijelima tvrtke da bih štitio njihove interese. Preživio sam čak 7 upozorenja iz radnog odnosa prije izvanrednog otkaza. A preživi se možda jedno. Preživio sve. Na tamnoj strani, zbog štetnih radnji smijenjeno čak 6 političkih osoba. Naravno, bez posljedica.

Smijenjeni direktori otišle su s otpremninama, a ja primao priznanja nevladinih organizacija (ukupno tri) za pokazanu građansku hrabrost u borbi protiv korupcije.

Na kraju bih htio istaći nešto posebno važno. Iako je Hrvatska mala zemlja, može se ponositi tradicijom u zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Dvije tisuće godina ovdje nasrću vojske i vode se ratovi. S njima dolaze i bolesti.

Suvremena historiografija nedavno je otkrila da je prvo klasično cijepljenja protiv boginja proveo jedan naš liječnik, dr Ferdinand Hadvig 1791 g., a ne Edward Jenner nekoliko godina kasnije koga se zbog toga slavi kao „oca imunologije“.

O cijepljenju stanovništva Hrvatska je vodila evidenciju od 1805. g.. javnim objavljivanjem podataka u Kraljevskom Hrvatskom Dalmatinu. Sredinom 19. stoljeća naši zastupnici u parlamentu predložili su osnivanje državne ustanove za proizvodnju cjepiva.

Zalagali su se govoreći na latinskom jeziku jer su odbijali govoriti njemačkim ili mađarskim. g. 1893. osnovan je Kraljevski zemaljski zavod za cjepiva, preteča današnjeg Imunološkog zavoda”, napisao je za Ipl dr sc, Srećko Sladoljev.

Uništenju Imunološkog zavoda kumovao je HZZO-ov Krunoslav Capak! 

30.000 kn dnevno za blesiranje hrvatskog naroda sa lažnom pandemijom itekako je dobar razlog Krunoslavu Capaku da proziva Srećka Sladoljeva, koji mu je dugogodišnja kost u grlu!