MOJ KONAČNI OBRAČUN SA ZLOČINCEM I VELEIZDAJNIKOM RANKOM OSTOJIĆEM

1854

Moja višegodišnja borba sa Rankom Ostojićem i ološem koji je on instalirao na čelo PU u Gospiću se privodi kraju. Iako mi nitko nije davao nikakve šanse u ratu sa sustavom, ja sam od prvoga dana znao da ću pobijediti, jer ja sam Pobjednik i ne izlazim iz ringa sve dok mi se ne podigne ruka bez obzira na žrtve koje ću pri tome podnijeti. Kada su počela moja pritvaranja zbog tekstova koja sam objavljivao o kriminalu u Lici, na svaki udarac koji su mi zadavali ja sam vraćao po tri. Na saslušanju u splitskom Prekršajnom sudu prije neke dvije godine, raspravna sutkinja me upitala vodi li se protiv mene još neki prekršajni postupak odgovorio sam da se vodi više njih. Pita me žena koliko to više njih, a ja odgovaram da oko devedeset. Žena me začuđeno pogleda sigurna da sa njom zbijam šale. Uđe ona u sustav i broji. Kaže… devedeset i dva.

Preko osamdeset sam ih riješio u svoju korist unatoč PNUSKOK-u koji je od sudaca pismeno tražio da me po svaku cijenu kažnjavaju uvijek kada je mala ništarija na mjestu načelnika PU Ante Podnar u pitanju.

Upravo mi je stiglo tko zna koje po redu Rješenje Visokog prekršajnog suda kojim me se po tko zna koji put oslobađa. Sada za prijavu PU zbog teksta „Pijane budale“ u kojemu sam opisao provod Ante Podnara u jednoj gospićkoj gostioni u 2 u jutro. Pijana budala me trijezan prijavio za diskriminaciju i ovoga puta ispao samo budala. On je bio i prva moja žrtva rata sa tim policijskim-zločinačkim sustavom jer je izbačen iz policije da bi ga Ranko Ostojić ipak vratio u službu, ali daleko od mjesta načelnika. Još na početku tog rata sam se zakleo da ću iz PU protjerati i Podnara i Mladena Kranjčevića, ali da će svatko tko stane iza njih biti slijedeći. Prije dvije godine sam objavio naslovnu sliku i tekst: „Mladen Kranjčević je dokazao da je izgubio vezu sa realnošću i za samouništenje izabrao najgori put – sukob sa mnom na sudu. Prošlo je dvije godine, a i Mladen Kranjčević je najuren iz PU i čovjek koji je svojim frustracijama terorizirao cijelu Liku premješten je za pomoćnika u Novalju. Svjestan da cijela postaja zna da im dolazi kao čovjek sa otiskom cipele na stražnjici, Kranjčević nije uspio skupiti hrabrosti da ode u Novalju pa se od kako je izbačen iz PU nalazi na bolovanju. Uzimajući u obzir sve što je Kranjčević radio po Lici trebalo se to dogoditi puno ranije.

KAKO JE ŽELJKO PRŠA IZ RAVNATELJSTVA POLICIJE PREVARIO SUSTAV

I zaista, analizirajući malo situaciju shvatio sam da je Kranjčević pri zadnjoj smjeni načelnika zadržan na mjestu zamjenika zahvaljujući prijevari Željka Prše koji je u to vrijeme bio načelnik za opći kriminalitet u ravnateljstvu policije. Kako sam ja uredno hodočastio noseći prijave i ukazujući na to što se u Lici događa, Prša me je jednom prilikom pozvao u ured i rekao mi da će njega poslati u Gospić za načelnika PU. Pitao me hoću li mu pomoći kada dođe u Gospić. Rekao sam da hoću s obzirom da je bitno da dođe netko normalan da napravi reda. Uoči smjene načelnika, Željko Prša je otišao u Gospić sa desetak ljudi kako bi provjerio moje prijave i općenito situaciju u PU. Na opće iznenađenje, u Zagreb se vratio pun hvale za Mladena Kranjčevića.

Svjestan da će u slučaju objektivne ocjene on morati ići u Gospić, Prša je procijenio da je ipak lakše prevariti ravnateljstvo i lagati u korist Kranjčevića te ostati sjediti i vrtiti palčeve u Zagrebu, nego u Gospiću ispravljati sve što su uništile ove dvije budale Podnar i Kranjčević. Danas je izbacivanjem Kranjčevića iz PU  pravda je makar i djelomično zadovoljena, a meni je ostao kao „slijedeći“ izdajnik i zločinac Ranko Ostojić koji sjedi u Saborskom odboru za nacionalnu sigurnost ugrožavajući nacionalnu sigurnost koja mu je iznudama i ucjenama povjerena.

Uskoro kreće serija tekstova o njegovim zločinima i kriminalu, ali i tajni njegove nedodirljivosti.