Prvi val ludila zvanog pandemija Korone virusa polako nestaje iz naših života, a ljudi sa strahom kroče prve korake po ulici i trgovinama. Praćeni su ljutitim pogledima bolesnika kojima je ta maska koju nosaju mjesecima znak odanosti prema izdajničkoj vlasti i varalicama iz Nacionalnog kriznog stožera. Beskrajno nesretni što ih Alemka Mengele ne može vidjeti i javno ih pohvaliti, svoje frustracije će demonstrirati šibajući pogledima kao bičem svakog normalnog koji ne nasjeda na tu satanističku prijevaru.

Nikakva tajna nije da u današnjem globalnom osvajačkom ratu Globalista koji nam nameću smrt i zlo kao smisao života u prvim se redovima nalaze mediji i novinari koji svojim dobro honoriranim uradcima svakodnevno jurišaju lažima pokušavajući nam uništiti život sa svim lijepim što ga čini.

Dokaze da je to trovanje medijskog prostora po narudžbi Zla stiglo i do nas te da je veoma isplativo, našao sam na stranicama samo po nazivu Hrvatskog novinarskog društva (HND). Javno je objavljen natječaj za financiranje lažnih vijesti o Koroni, a da bi sve bilo što uvjerljivije, traže se saveznici i po lokalnim medijima koji će izmišljati nove umrle i kao na traci izbacivati nove tragične priče koje nemaju veze sa istinom, ali idu u prilog Nacionalnom stožeru koji će na temelju toga donositi nove „preporuke“ i oduzimati nam i zadnja prava koja je propustio oduzeti nam izdajnički režim na vlasti.

Na ovaj način istina postaje privilegija onih koji čitaju neovisne portale  ISTINOM PROTIV LAŽI, istinomprotivlaži.info ili SLOBODARSKI PORTAL na slobodari.com. Zbog toga smo bili prisiljeni osnovati SLOBODARSKO NOVINARSKO DRUŠTVO (SND) kako bi oko sebe okupili sve slobodne i istraživačke novinare kojima je važnija istina nego sotonini dolari. Novinarske prostitutke iz redova HND-a zvani i KORISNI IDIOTI kako ih sotonisti nazivaju, zaboravljaju pri tome da time poput Fausta ne prodaju đavolu samo svoju dušu, već širom otvaraju vrata vakcini osuđujući time na smrt i svoju djecu i unuke.

Da ne duljim, evo natječaja za stvaranje masovne histerije objavljenog odmah na početku prijevare zvane Corona ili Covid 19 na stranicama HND-a kojim ni malo slučajno vladaju Milorad Pupovac i njegova supruga Slavica Lukić. Niti ne sumnjam da su uz ostale sponzore i ovdje našli korito pametnjakovići iz FUCK-OF-grafa.

GLOBALNI NATJEČAJI ZA „FINANCIRANJE NOVINARSTVA“ U DOBA KRIZE

03.04.2020.

Global Investigative Journalism Network je objavio listu natječaja na koje novinari i mediji mogu aplicirati. Hitna potreba za dobrim izvještavanjem tijekom pandemije COVID-19 učinila je da lista donatora, koji nude novčane potpore novinarima, raste. Neki natječaji su otvoreni stalno, dok za neke rokovi za prijavljivanje nisu dugi, tako da pogledajte ovu listu što prije.

National Geographic (globalno)

National Geographic pokrenuo je hitni fond za novinare širom svijeta koji pokrivaju COVID-19 u svojim zajednicama. Prijave se prihvaćaju kontinuirano. Sredstva u visini od 1000 do 8000 američkih dolara biće dodjeljena za “lokalnu pokrivenost pripreme, reakcije i utjecaja ove globalne pandemije što se može vidjeti kroz izvještavanje zasnovano na dokazima“. Na natječaj se mogu prijaviti pisci, fotografi, videografi, audio novinari, kartografi, filmaši i stručnjaci za vizualizaciju podataka. Više o natječaju pogledajte na sljedećem linku.

Pulitzer centar (globalno)

Pulitzerov centar za izvještavanje o krizama započeo je Coronavirus News Collaboration Challenge, novu potporu namijenjenu poticanju inovativne suradnje novinara i redakcija na temu pokrivanja globalne pandemije koronavirusa preko državnih granica. Ova je prilika otvorena za sve neovisne novinare i redakcije u Sjedinjenim Državama i drugim zemljama. Pulitzerov centar kontinuirano prihvaća prijave za Coronavirus News Collaboration Challenge tijekom ostatka godine. Natječaj pogledajte ovdje.

Internews (globalno)

Internews Information Saves Lives Rapid Response fond prihvaća prijave od medija, organizacija i pojedinaca koji rade u novinarstvu na lokalnom jeziku i drugim oblicima javnog informiranja koji se odnose na pandemiju COVID / Coronavirus i njegove utjecaje. Nepovratna sredstva od 500 do 5000 USD bit će namijenjena za „stvaranje, proizvodnju i širenje informacija u vezi s COVID / Coronavirusom koji će ljude čuvati i pomoći im da informirani donose odluke za sebe, svoju obitelj i zajednicu: znanstveni razvoj, simptomi i liječenje, lokalno zdravlje – politike i postupci, svakodnevno korisne vijesti i informacije lokalne zajednice itd.”. Internews će dodatno ulagati u pružanje savjetodavnih usluga novinarima, nudeći besplatne savjete i ekspertizu o pokrivanju virusa na raznim jezicima, uključujući engleski, španjolski, francuski, arapski i ruski. Pogledajte sve o natječaju ovdje.

Međunarodna ženska medijska zaklada (globalno)

Fond za pomoć novinarstvu IWMF-a (International Women’s Media Foundation) otvoren je za novinare koje identificiraju žene u teškim situacijama – novinari koji su se suočili sa značajnim financijskim teškoćama, izgubili posao, nedavno su otpušteni ili kojima je hitno potrebna pomoć kako bi izbjegli teške, nepovratne ishode. Ovaj će fond osigurati male potpore do 2000 dolara po zahtjevu. Napomena: Posebna pažnja će se obratiti na one koji imaju veće financijske potrebe. Natječaj možete vidjeti ovdje.

Fond Rory Peck COVID-19 (globalno)

Profesionalni slobodni (freelance) novinari čiji je jedini izvor prihoda od novinarstva i koji su ozbiljno pogođeni pandemijom, mogu biti prihvatljivi za dodjelu stipendije iz Rory Peck COVID-19 Hardship fonda. Fond je trenutno zatvoren za nove prijave, ali će se opet otvoriti nakon što pregledaju i odobre neke od već pristiglih prijava, tako da pratite njihovu stranicu ovdje.

Women Photograph (globalno)

Women Photograph fond COVID-19 za hitne slučajeve pruža malu količinu jednokratne podrške neovisnim i ne-binarnim fotografkinjama na globalnoj razini, kojima treba pomoć – nema ograničenja u tome što financiranje može pokriti: zdravstvo, briga o djeci, stanarina, profesionalni troškovi, itd. Fotografi mogu tražiti potporu do 500 američkih dolara. Prijaviti se možete ovdje.

Substack (globalno)

Substack, američka tvrtka koja pomaže piscima da stvaraju newslettere, donira 100.000 američkih dolara za bespovratna sredstva neovisnim piscima koji su suočeni s ekonomskim teškoćama zbog pandemije koronavirusa. Nepovratna sredstva će se kretati od 500 do 5000 američkih dolara. Primatelji će također dobiti digitalno mentorstvo od tima Substack usredotočeno na najbolje prakse i uvide koji će pomoći u rastu njihovih publikacija. Prihvaćanje aplikacija je do 7. travnja. Više o programu možete pročitati i prijaviti se ovdje.

Facebook (globalno)

Facebook je najavio investiciju u iznosu od 100 milijuna dolara za medijsku industriju – 25 milijuna dolara hitnog financiranja bespovratnih sredstava za lokalne vijesti putem Projekta novinarstva na Facebooku, te dodatnih 75 milijuna dolara za dodatni marketinški utrošak za prebacivanje novca na novinske organizacije širom svijeta.

Prvi krug financiranja američkih i kanadskih redakcija rezultirao je s 50 bespovratnih sredstava kroz bespovratni program COVID-19 Network Community . Najava drugog kruga očekuje se uskoro. Za novi krug Facebook je pružio nekoliko detalja, ali predložio je da se oni zainteresirani prijave na newsletter Facebook Journalism projekta, kako bi mogli dobijati informacije.