Marko Vučetić je primijetio nešto zanimljivo. Karikaturalno političko kršćanstvo nam je danas priuštilo dvije epizode:

  • epizodu Reinerovog stranačkog govora na misi i
  • epizodu Miletićeve potrebe da putem dviju žena pomiri konflikt između thanatosa i erosa.

Ako ovako izgleda viteštvo vjere, onda zasigurno samo ateizam spašava boga od toga da izvrši suicid. Bog mizantrop bi dopustio politiziranje mise i istovremeno, pod krinkom ljubavi, instrumentaliziranje intime mrtve i žive žene.

Našoj komentatorici Ivoni Zobundžiji je to da anti vitez Reiner govori na misi obična sprdačina . A ????????

Taj licemjerni aparatčik djeluje vrlo građanski s manirima i tipičnom liječničkom arogancijom, pa bi kao takav u svojem moćnom cehu egzistirao uz sve privilegije, da kojim slučajem nije kao i mnogi njegovi kolege ušao u političku arenu. I tu je pokazao svoju bit, svoj upitni karakter koji izaziva mučninu. No viteštvo je dobio kroz jednu od onih opskurnih katoličkih tajnih tj. nevidljivih moćnih organizacija, raznoraznih podvezica, plašteva i rituala koje oponiraju ili se po potrebi dogovaraju s masonima koji su im po malignosti jednaki. U jednoj takvoj masonskoj je i znanac novinar Romano Bolković, kojeg sam vidjela pod punom spremom s crnim plaštem povodom nekog bratimljenja tih zlokobnih europskih tipova iz sjene.
To je ta paradigma – ispod žita, moćno, da ne znaš gdje kraci završavaju, zlokobno, izdajnički.
Sotonske rabote današnjih Iluminata i u Crkvi, ne samo u masonstvu.
Zato jedan govor viteza bez viteštva nije sablazan kakav bi po svemu morao biti.
A moj Riječanin Miletić?
Riječki Savonarola? Ma neeeee. Savonarola je bio superiorni dominikanski intelektualac kojeg je Veliki Lorenzo pozvao, a kojem se Papa Borgia ulizivao. No, otišao je predaleko u kritici moćnika i zato bio spaljen .
Miletić jest zapjenjen, ali osrednje obrazovan s vidnim rupama u njemu. Žao mi je, jer ispada provincijalac. Kad već držiš takve bijesne govore, moraš biti savršen, bez tih rupa.
Pustimo ga da uživa u svojoj novoj odabranici, koja mu je primirila zapjenjenost jer bi u protivnom njime ovladao divlji bijes i zbog nepravedne prerane ženine smrti.
Par je mjeseci žalovao što je za jednog muškarca dovoljno. Više nisu u stanju, što zbog testosterona, što zbog ljubavi, koja im je izgleda kratkotrajna po naravi.