Nakon što sam u Zagrebu u nužnoj obrani ustrijelio napadača koji mi je provalio u kuću i sedam mjeseci odležao u pritvoru sve dok me nije oslobodio Vrhovni Sud utvrdivši da sam zatvoren nezakonito budući sam reagirao u nužnoj obrani, banda je to pokušala ponoviti u Lici. Provalili su mi i opljačkali kuću, ali sam uspio dokazati tko je u tome sudjelovao i tko iz policije stoji iza toga.

Šaljem ovu kronologiju uz preslike svih kaznenih prijava i video na dolje navedene adrese kako bih pokušao preko države prisiliti policiju da se prestane baviti kriminalom i počne raditi svoj posao.

Sada su na redu DORH, ministar policije, predsjednik Sabora i predsjednik države.

KRONOLOGIJA KRIMINALA ČETNIČKO CIGANSKE POLICIJE U SLUČAJU PROVALE U MOJU KUĆU – u Doljanima, Otočac

Tijekom jedanaest (11) mjeseci čekanja da policija reagira i odradi očevid te pokrene istragu prikupio sam sve dokaze za svaki detalj provale i kriminala policijskih službenika koji su bez i malo srama lagali i prikrivali svoje provalnike, lopove sudjelujući i sami u toj provali i teškoj krađi.

Svi dokazi se nalaze na videu, a sada ću samo specificirati nerad i odgovornost svih koji su sudjelovali u tome. Danas je jasno da je upit koji sam pismeno uputio ravnatelju Nikoli Milini bio više nego opravdan. Upitao sam ga s obzirom na ponašanje njegovih službenika, čekaju li da ja dođem kako bi me po tko zna koji put lažno prijavili i pritvorili ili će me likvidirati. Nakon svega, to je i danas jedina dilema.

Šaljem ovu kronologiju uz preslike svih kaznenih prijava i video na dolje navedene adrese kako bih pokušao prisiliti policiju da počne raditi svoj posao.

 1. 04.12.2021. sam mailom prijavio PP Otočac pripremu provale u moju kuću.
 2. 06.12.2021. su mi prijatelji obišli kuću i naši provaljeno troje vrata sa namještajem pred vratima spremnim za iznošenje.
 3. Istu večer, 12.2021. zovem PP i pitam jesu li mi obišli kuću. Dežurni kaže da jesu i da je sve netaknuto. Kažem mu da je kuća provaljena. Međutim, iako se radi o „teškoj krađi“, šaljem im fotografije provaljenih vrata policija na ruke Stjepana Dujmovića koji odbija poduzeti to što je morao. Imam dva svjedoka koji su bili pred kućom i sve snimili. „Policiju“ ne zanima.
 4. Dana 12.2021. podnosim kaznenu prijavu za „tešku krađu“ na provalnike Danu i sina mu Dragana Mandić.
 5. Policija i dalje ne reagira
 6. Zovem voditeljicu krim službe Mariju Crnković i pitam zašto ne rade svoj posao? Kaže mi da provode izvide i da su utvrdili da ja nisam vlasnik kuće već Nataša Orlić. Kažem joj da će to morati dokazivati na sudu ali ja sam u mirnom posjedu i sav inventar je samo moj. Marija Crnković mi odgovara da bez obzira na to tko je zapisan u katastar ako je inventar moj nitko ne smije da ga dira. Tu se složimo, međutim ni poslije toga policija ne poduzima ništa. Uvijek zovem preko 192 tako da sve snimke posjedujete.
 7. Kako policija i dalje ništa ne poduzima, 12.2021. podnosim 1.kaznenu prijavu na Stjepana Dujmovića zbog zbog trgovanja utjecajem prema članku 295.KZ
 8. Policija i dalje ignorira taj kriminal otvoreno sudjelujući u tome.
 9. dana 18.12.2021. podnosim i drugu kaznenu prijavu na Stjepana Dujmovića, zbog  trgovanja utjecajem prema članku 295.st.1.KZ.
 1. 12.2021. kako bi mi se osvetio, Stjepan Dujmović podnosi protiv mene kaznenu prijavu za narušavanje nepovredivosti doma podnosi što je nezakonito, s obzirom da se to djelo goni na prijedlog navodno oštećene preko Državnog odvjetništva. Uz prikrivanje počinjenog kaznenog djela Dujmović radi i novo kazneno djelo.
 2. odmah za tim 01.2021. i pišem dopunu 2. kaznene prijave na Stjepana Dujmovića i šaljem načelniku PU Zoranu Zduniću i ravnatelju policije Nikoli Milini.
 3. 01.2022. sam saslušavan u II. PP u Splitu na osnovu Dujmovićeve nezakonite kaznene prijave.
 4. 02.2022. Nataša Orlić šalje „izjavu“ o mom narušavanju nepovredivosti doma na ODO u Gospić.
 5. 05.2022. odbacuje kaznenu prijavu protiv mene zbog narušavanja nepovredivosti doma utvrdivši da sam ja u mirnom i poštenom posjedu i da je sav inventar u kući moj.

Danas ovu prijavu, zajedno sa videom šaljem na:

 • Načelnik PU u Gospiću…… Zoran Zdunić
 • Ministar policije..…….……. Davor Božinović
 • Predsjednik Sabora…………Gordan Jandroković
 • Predsjednik države………… Zoran Milanović
 • Državni odvjetnik……….. Zlata Hrvoj-Šipek

Oštećenik u ovom slučaju i višegodišnja žrtva te bande, Miro Matijević