Nekako u isto vrijeme kada je dr. Sakoman prijavio drogiranje policajaca u Zagrebu, potvrđeno mi je da je u Korenici AIDS-om zaraženo 27 koreničkih policajaca. Ukrajinka smještena u „Macoli“ bila je zaražena, a nije se štedjela. Niti ne sumnjam da su je policajci obilazili u vrijeme dok su bili u službi.

Na žalost, to nije jedini porok koreničkih policajaca budući je prema informacijama kojima raspolažem, a koje su se uvijek pokazale vjerodostojnim, još najmanje deset policajaca ovisno o drogama.

Za načelnika policije u Otočcu Stjepana Dujmovića nemam informaciju da se drogira, ali sam javno pisao i prijavljivao ravnateljstvu policije da sa kolegom iz PU Mladenom Kranjčevićem prebacuje narkotike i migrante iz Bosne u Liku i dalje. Nitko mi nije ni odgovorio, odnosno jeste, upravo Stjepan Dujmović mi je sa aboliranim četnikom Danom Mandićem zvanim Čakić i sinom mu Draganom koji dila drogu za policajca Juru Hudorovića, provalio i opljačkao kuću u Doljanima, a da do danas i nakon godinu dana nije učinjen ni očevid.

Kako ta policijsko-četnička banda hara Otočcem, bespomoćnim starcima otima zemljišta i uzimaju poticaje, svatko tko se pobuni ili svjedoči o njihovom kriminalu postaje njihova žrtva. Nakon što sam zamjeniku načelnika PU Stjepanu Sabljiću prijavio krađu četiri konja njihovom susjedu Mići, Mićin sin Dragan je zatvoren nakon što mi je dojavio a ja to prenio Sabljiću da su ukradeni konji u Daninom dvorištu, a da su policajci poslani na očevid prošli pored konja da bi sa aboliranim Danom pili rakiju pet koraka od konja.

Ponovo zovem Stjepana Sabljića i kažem  mu da mu policajci piju rakiju sa lopovom. Kaže mi da tako treba jer će u opuštenoj atmosferi izvući više informacija. Pitam ga: „Stari… jel ti to mene zajebaješ?“ Prijavljena je krađa konja u vrijednosti od cca 90.000 kuna, a policajci piju rakiju pored tih konja i veselo odlaze jer su dogovorili da im Čakići donesu ukradena drva po 100 kuna metar. U Lici su svi pošteni policajci protjerani, spašavali se odlaskom u mirovinu ili Njemačku ili moraju biti tiho. Napisao sam predstavku načelniku PU Zoranu Zduniću koji je doveden iz Zagreba i bačen među te hijene da bi bilo poštenije da skinu ploču sa PU LIČKO SENJSKE ŽUPANIJE i stave ploču sa ŽANDARMERIJA RANKA OSTOJIĆA budući su to sve njegovi kadrovi.

Svi svjedoci o kriminalu policije su tijekom par dana pozatvarani zbog kaznenog djela prijetnje. Bez i jednog dokaza, što postaje modus operandi ovakve ličke parapolicije. Savršeno… ločeš brlju ili se drogiraš, a svakoga tko te krivo pogleda zatvoriš zbog nekakve imaginarne prijetnje iz članka 139.st.2. koja se goni po službenoj dužnost za koju u Lici ne trebaju ni dokazi ni svjedoci. Ti prijaviš kurvina sina iz policije ili njegovog jataka, a on ti zakači stavku 2. i odmah te zatvori.

Ja ne odustajem od borbe sa tim ološem, ali kako policije danas nemamo, niti imaš kome prijaviti njihov kriminal, sve nade polažemo u Svetlane ili Nataše…