Kad nam je ono Vujčić rekao da idemo kupovati tamo gdje je jeftinije nije ni slutio kako će mu se to obiti u glavu. Sad si sigurno vrti u glavi kletvu brzog jezika.
“Da Bog dao da sam radije jezik pregrizao”.
Promocija velikog uspjeha završila debaklom političkog manipulatora zvanog Pinokio, a nevolje tek slijede. Čitaju i stranci ono što se piše kod nas, oni koji planiraju godišnji odmor. Sad i oni znaju koliko će koštati sladoled, onako kad je bila kuna, samo su se malo čudili kad su jako malo centi dobili pri plaćanju računa natrag, baš kao mi sada.
Čudni su i ti novinari, nema tko sad ne ide uspoređivati cijene kod nas i u Sloveniji, a cijene nisu veće od Nove Godine već su veće od pretprošle i još prije toga. Koliko smo preplatili robu i koliko smo dobili manje plaće i mirovine ne da se izračunati, no zna se gdje je završila razlika.
Dok smo mi zavedeni domoljubljem parolom “Kupujmo hrvatsko” plaćali PDV 25 % Nadan Vidošević lovilo je krokodile u Africi, u Banskim dvorima pregledavali su se katalozi za službene limuzine tražile su se one koje imaju najbolju opremu.
Sve prazne stanove u centru grada zaposjeli su dužnosnici na trošak PDV kojeg smo mi plaćali u dućanu, Plenković je rekao da traži najbolje za svoje dečke, jer oni daju sve od sebe.
I jesu, svaku čarapu u kojoj je bilo nešto za crne dane pronašli su kod građana i prisilili ih da ih isprazne. Razlika u cijenama i razlika u plaćama je takva da bi njegovi “sposobni” dečki najvišu klasu automobila morali imati 10 godina staru Opel Corsu motorom 1,3 samo zbog toga da se može popet na gornji grad.
A te bahatije ogradili su trg jer se boje da se ne uruši od težine luksuza koje su si priuštile.
Sramotno je da se Paladina vozi u skupocjenom automobilu, Hanžek je pribavio Audi Q 7 i imao bi ga do kraja mandata da ga nismo razotkrili, a obnova ide brzinom puža, naime puž ima period u životu kada spava tri godine.
Zašto Pinokio ne pošalje inspektora u stan ministra Banožića da provjeri koliko osoba stanuje u 94 kvadrata, usporedi s pravilnikom koji postoji, a razliku naplati po cijenama iznajmljenog stana po prosjeku u Zagrebu.
To isto treba napraviti za Frku Petošića, za Antu Sanadera, za Penavu, njima stanove iznajmljuje mama od ministra Filipovića.
Hoćemo znati koliko Frka Petošić plaća najam svog spremišta za knjige ili mu to plaćaju penzioneri sa sitnišem kojeg dobiju umjesto mirovine.
Tih par “odličnika” uzimaju više iz proračuna nego je vikend utržak svih popijenih kava u Tkalčićevoj.
Bimbo voli, Bimbo neka plati.
Tu su naše pare koje smo izvadili iz čarapa, skupa i preskupa država, jalovi i preskupi dužnosnici koje je bolje ne imati, nego imati.
Kad već inspektori izlaze na teren neka obave kako treba i baš na svakom mjestu na kojem treba, neka začepe sve rupe gdje curi novac iz proračuna.
Kad u Sabor dođe prijedlog zakona da se izvan zakona stavlja odluka koja je omogućila da saborski zastupnik ima pravo na saborsku mirovinu sa 60 godina muškarci, a žene 55 starosti s tim da moraju imati 20 godina staža, a mirovina mu može biti i 85 % plaće koju je dobivao, onda možemo reći da je početak kraja povlaštene kaste.
Saborski zastupnik u mirovini starta s 55% prosjeka plaće, a svaka godina staža, više je dva posto.
Oni zastupnici koji su bili u sastavu Sabora prije 2011 godine mogu u mirovinu s 55 godina starosti za muškarce, a 50 za žene, s ukupno 15 god. staža.
Računica kaže ako je saborska plaća 15 000 kuna startna mirovina je 8200
(55% od 15 000) + 165 kuna za 15 godina = 10 725 kuna.
Njihova godina staža iznosi 715 kuna
Mora se napisati da je 2011 god. ukinula saborska mirovina, no čim se HDZ vratio na vlast, vratili su i mogućnost da se uzme ono što je najpovoljnije za one koji su do tada bili tamo.
Ti saborski zastupnici izglasali su Mirovinski zakon da medicinska sestra mora raditi do 65
godina, a ako je sestra počela raditi s 18 godina, s 58 godina ima 40 godina staža, ako želi u mirovinu bit će doživotno penalizirana.
Furio Radin u Saboru je od 1992 godine ravnih 30 godina, rođen je 1950, ima 72 godine potpredsjednik je Vlade, ne da se u mirovinu koja bi mu iznosila oko 18 000 kuna jer mu je to premalo, a više od 600 000 umirovljenika danas živi s manje od 3000 kuna mirovine.
Naša država hitno treba potpuni reset, ljude koji će ovaj nered ispraviti u red, skinuti nam teret uhljeba koji nas guše i pritišću da gubimo dah pri svakom koraku.
Hoćemo pravedno!
Dobro jutro!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime