Jučer su prosvjedovale medicinske sestre, jedan od panoa bio je da se s plaćom od 900 EUR ne može živjeti, tek će sestre spoznati što znači živjeti od mirovine koja će proizaći iz te plaće.
Spoznati će i vozači čamca za hitnu medicinsku službu koji su zbog kvara na oba motora veslali do Brača po pacijenticu u teškom stanju.
Na kraju dana šef hitne službe u Splitu, napisao je da je bio sasvim običan radni dan. Postalo je sasvim obično da za ljude koji se maksimalno trude ničega nema, a oni koji su udobno zavaljeni u udobne fotelje uvijek se nađe.
Gospođa Zlata moralna vertikala koja svima govori da lažu, koja je našla načina da makne šeficu Uskoka zbog tajni sa šoferom ulovljena je u istom prekršaju, izgleda da je ona svom vozaču potpisivala isplate za nezakoniti prekovremeni rad.
Jasno je da njezina tajna drugačija samo po tome što je ona vlasnica značke miljenik AP. Novci su su naši u oba slučaja, ali eto sve se može kad se krive ruke slože.
Naši helikopteri koji su ponekad priskakali u pomoć hitnoj službi na otocima otišli su u Ukrajinu, brze jahte kupljene EU novcima umjesto nauci služe turistima za krstarenja, a nekom odgovornom, za “dobru pinku” sa strane, i to je sasvim uobičajeno.
Jučer je i konačno proglašen kraj epidemije, uobičajeno je da se naš Vili zvan Kikirikisemenke koji stalno cvili kako su za sve drugi krivi, pohvali kako smo se uspješno borili, iako brojke kažu da smo gadno prošli, osmi na svijetu po smrtnosti.
Baš pred sami kraj saznali smo da je pandemija koja je za mnoge bila kobna za jednog Filipa iz Kneginca bila savršena prilika.
Dok su se mrtvi brojili, on je listao kataloge s najskupljim autima za koje je zaradio trgujući s državom s krivotvorenim štapićima.
Dečko pokvarenog uma iz dobre familije, na savršen je način dokazao da je u Hrvatskoj sve moguće.
Sestra u bolnici koja je pod maskom u zaštitnom odijelu njegovala nemoćne ljude na respiratoru, praznila njihove noćne posude ili im mijenjala pelene u starosti će se hraniti u pučkoj kuhinji, a Filip je svoje radnike za rekordno krivotvorenje častio bocom viskija u elitnom Clubu.
Filip je bio poznat policiji, sestra u bolnici nije, sve do jučer kad je prosvjedom ostavila trag. Uskoro će biti velika avantura šetati gradom, čak 63 od 100 čovjeka u našoj državi živi ispod granice siromaštva koju po službenoj statistici računa država, čuli smo u Saboru da se ne priznaje siromaštvo , dok oko kontejnera nema mrtvih penzionera., Vrlo skoro, toga bi moglo biti. U toj kategoriji je oko 75% umirovljenika, u toj kategoriji će biti sestre koje su prosvjedovale, ali neće suci koji amnestiraju krivce u milijunskim pljačkama, vodeći njihove procese do zastare.
Oni štrajkaju na bijelo, tražeći povišicu u iznosu većoj od prosječne mirovine onih koji su opljačkani, po svemu sudeći će ih i dobiti.
Naš Premijer koristi baš svaku priliku da nam kaže kako nema pravog sugovornika, i u pravu je, okružio se onima kojima je je čast sudjelovati u trasiranju krivog puta kojim po svim anketama ide Hrvatska.
Umirovljenički predstavnici koji su na funkcijama od postanka Demokracije i doveli umirovljenike do prosjačkog štapa, mijenjaju smjer vjetra ne bi li do smrti manipulirali njima, ostali dosmrtni profiteri na njihovom siromaštvu
Mirovine su s 75% u prosjeku plaće pale na ispod 37%, a ti predstavnici su svoju imovinu povećali nekoliko stotina puta, okrećući kaput u smjeru vjetra, prema uputi onih na vlasti.
Ne vjerujte Danajcima kada darove nose, put u pakao siromaštva popločan je pločicama lažnih obećanja, posute mrvicama milostinje, mi ne trebamo milostinju, samo svoju mirovinu, stvorenu radom!
Za sve koji žive od svog rada, prošlog, sadašnjeg, budućeg, moramo izvesti Hrvatsku na pravi put, cijena rada mora biti takva da se od toga može živjeti !
Dobro jutro!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime