Skoro mi je promakao tekst mog omiljenog autora za kojega su i braća Grimm male bebe. Svoje bajke o ratu je naš general bojnik grebući se za gemišt prepričavao ljudima koji su čekali tramvaj. Uz gemišt je naš junak Mario Kirin mijenjajući pelene Josipu Manoliću dobio nekakav čin general bojnika za kojeg tvrdi da mu ga je dao Josip Manolić, čega se ovaj i ne sjeća. Ogrebao se i za stan u Zagrebu iako nije ispunjavao uvjete za to.  Dobio je i neograničenu moć koju neograničeno koristi. 

Taj hohštapler je radeći svoj posao udbaškog provokatora prerastao u zagrebački simbol poraća, dorađena verzija hrvatska „Vojaka Švejka“.

Kako ta neoUdbaška grupa djeluje ukazuje i njegova prepisku sa Branimirom Glavašem koji je tražio da mu prestanu hakirati računalo na što mu je Kirin odgovorio da to radi njegov stručnjak Žarko Baša Grof „u smislu bržeg identificiranja i lociranja neprijateljskih napada na vas od strane srbskih homoseksualnih hakera.“. Da Glavaš ne bi puno pričao, naš dragi Kirin je dodao: „Kolega Bando nas je izvijestio o vašim homoseksualnim sklonostima. “To je njihov modus operandi budući je naše brojeve telefona dijelio po portalima širom regije odakle su stizale poruke i fotografije spolovila sa čime bi ucjenjivao sebi nepodobne.

Pa ajde ti nešto prigovori našem literarnom junaku Kirinu ak se usudiš.

Tko god se pobuni na pisanje Kirina, odmah dobije niz uvreda koje ne možeš ni demantirati, niti ima smisla bilo što dokazivati budući će Mario Karina već za dva dana smisliti novu još debilniju teoriju sa kojom će te terorizirati pred par sto čitatelja koji ni sami ne znaju kako da ga se riješe, ali je tu bilo niz političara i službenika policije i SOA-e. Prešućuje da je „čifut“, sin Židovskog pukovnika Andrije Grossbergera obavještajnog oficira JNA za vezu sa Izraelom. Da… iz Singidinuma kada te sram priznati da si iz Beograda.

Posebno ga pali moje obiteljsko prezime „Surla“ pokušavajući sugerirati srpsko porijeklo znajući da to prezimena u Srbiji ne postoji, a prvi puta se pojavilo u Ulcinju kada je tamo prije nekih 800 godina u bijegu pristao arapski gusarski brod, a prvi u knjigama registrirani Surla je nosio ime Husein. Izgleda da smo uvijek smo bili buntovnici i uvijek u sukobu sa vlasti. Kako ljudi obično ne komentiraju tog provokatora, ja s njim ulazim u nekakve rasprave – navlakuše s obzirom da znam o kakvom se liku radi navlačeći ga da priča stvari koji nitko razuman ne bi otkrivao. Pune fascikle imam zanimljivih ali i potvrđenih informaciju prikupljenih od njega. Tako sam saznao i zašto se ne rješava moja kaznena prijava na Kirina i Ranka Ostojića za niz kaznenih djela koje su počinili ali i sutkinje Čačić i Štrucelj. Kaznena prijava je predana prije godinu dana ali do danas se odvjetnica koja je to dobila u rad nije javila. Zašto??? Piše sam Mario Kirin: „Kontaktirala me kolegica, voditeljica kaznenog odjela Lovorka Kraljević (koja u splitskom ODO vodi kaznenu prijavu protiv Kirina i Ranka Ostojića). Povjerava mi je da je prijava “pod kontrolom”.

Tako funkcionira ta neoUdbaška banda, zato su nedodirljivi.