Zanimljivu je temu načeo Zlatko Klobučar.
“Smrt ne postoji, govorio je Nikola Tesla, a samim tim saznanjem, nestaje i strah od iste… I zapamtite: nijedan čovjek koji je postojao, nije umro. Pretvorili su se u Svjetlost i kao takvi postoje i dalje. Tajna je u tome da se te svjetlosne čestice vrate u prvobitno stanje. Vraćanje u neku od prethodnih energija. Isus Krist i još neki znali su tu tajnu. Ja sam tragao za time kako da se očuva ljudska energija. Ona je jedan od vidova Svjetlost u Duši, ponekad ravna vrhunskom nebeskom svjetlu. Nisam tragao za tim radi sebe, već radi dobra svih. Vjerujem da će moja otkrića učiniti ljudima život lakšim i snošljivijim, i usmjeriti ih na duhovnost i moralnost…”
To je prokomentirala naša komentatorica Ivana Zobunđija.
Tesla je bio mistik, kao Krist, Platon, Pitagora, Leonardo, Newton… Tajnu transformacije materije u različite razine postojanja su očito dokučili kao iznimni umovi, kao predvodnici čovječanstva.
S druge strane moj najdraži Seneca kaže ……
“Poslije smrti nema ničeg, a i sama smrt nije ništa”.
Razlika je ogromna. Prva misao o vječnosti duše daje utjehu, druga ju ukida.
Dva potpuno suprotna svjetonazora. Stari su Grci bili ozbiljan narod do mjere kako sami sebe nisu zvali ljudima, već smrtnicima!
Iako su imali mnogo naziva za čovjeka, on je bio zvan smrtnikom!
Krist i Nova era dijametralno su različiti!
Oni daju nadu u život vječni… daju utjehu svakom!
Tako život postaje podnošljiv! U tome i jest tajna uspjeha kršćanstva!
Sklona sam vjerovati Tesli, jer je bio prosvijetljen, a i jer sam se sama uvjerila kroz neke neobjašnjive događaje koji su me snašli u životu.
Ipak, ta vrhunska tajna ostaje, a na nama je odabir…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime