prof. dr. sc. Josip Jurčević – MigracijeJosip Jurčević

Plenković je iznenada i panično donio odluku o žurnom održavanju parlamentarnih izbora. Najznakovitije je što je to učinio samo dva dana nakon što je tužiteljica EU-a u Hrvatskoj, Tamara Laptoš, u medijima otkrila hrvatskoj javnosti golemi skandal, da Plenkovićeva korumpirana vlast već godinu dana protupravno onemogućava europskim tužiteljima uvid u podatke Porezne uprave.
Očigledno se radi o podacima koji su ključni za uhićenja u svakom pogledu skandalozne Plenkovićeve ministrice, Obuljen Koržinek, te niza drugih poslušnika iz njegove korumpirane mreže.
To nužno i izravno vodi uhićenju i sudskom procesuiranju i samog Plenkovića, kao Alibabe cjelokupne Borg skupine, koja već skoro osam godina sve više veleizdajnički harači diljem Hrvatske, predvodeći sustavnu političku korupcuju i čineći iznimno velike materijalne, demografske, sigurnosne i identitetske štete.
Međutim, Plenkovićeva računica je plitka i uzaludna, jer Glavna EU tužiteljica (Laura Kovesi) ima jasne ovlasti te iznimno uspješno iskustvo u obračunu sa sustavnom političkom korupcijom.
Dakle, izvjesno je da će ovaj izborni ciklus u Hrvatskoj imati neuobičajenu dramatičnost.