NaslovnicaAKTUALNONOVOSTIPOTEMKINOVA HRVATSKA

POTEMKINOVA HRVATSKA

Policajcu optuženom za silovanje u mobitelu pronašli dokaze za pedofiliju, policajac u Osijeku optužen da je ubio djevojku, a naš ministar na pismo upozorenja odgovara neumjesno i za ministra bezobrazno, nemarno.
Za ministre koji ministriraju u kabinetu Vlade RH trebalo bi uvesti psihološko testiranje jednom na mjesec, tako bi mogli točno utvrditi koliko im treba vremena da svoj posao podrede interesima za samoočuvanje svoje fotelje, a na štetu onih koji ih plaćaju za taj posao.
Hvali se Božinović brojem policajaca koji čuvaju granice, a za dan policije, dobio je iz svojih redova, umjesto čestitke, sliku kaosa pretočenu u riječi jedne policajke.
Naravno da je policajka neka bez veze, ne pada mu ni napamet da preispita njezina navode, on je stvorio idealnu sliku koja doduše nema veze sa stvarnošću ali ako se laž dovoljno puta ponovi, postaje istina .
Vrhovni zapovjednik vojske jučer se pita što će nam polovni borbeni avioni, koga ćemo napadati s njima i čemu bi ti avioni trebali služiti kad su protuzračne obrane jake i ruše sve što leti.
Avioni će nas koštati toliko koliko je proračun Crne Gore, a mi bi sad trebali vjerovati ministru Banožiću koji je za kupovinu pegle za osobne potrebe povjerio stručnijim osobama oslanjajući se na njihovu procjenu.
Slično je i zdravstvu, sistem za izdavanja recepata pao je tko zna koji put. Ljudi na otocima ili negdje na putu daleko od svog liječnika ne mogu biti spremni na to. No naš dr.Beriša “laganini” tempom, nitko mu ne može dokazati namjerno uplitanje u sad već očiti teror nad građanima.
Ministrica poljoprivrede uništila svinjogojce bez da je uložila imalo truda da spriječi, na drugi način, širenje zaraze, euforična zbog pohvale država kojima je svinjogojstvo grana privrede, a ona im je stvorila novo tržište.
U svemu tome uz dodatak svakodnevne korupcije, naš Premijer trudi se uvesti zakon koji bi ublažio katastrofu štiteći tajnost podataka, a da se ne vide razmjere katastrofe. Sve za stabilnost ove vlade ma kakva god bila, samo da je stabilno, katastrofalno loša, samo da je od HDZ-e.
Plenković uvodi “Tišinu u eteru” što se tiče pravog stanja u kojem žive građani, a cijeli dan imat ćemo emisije na novohrvatskom jeziku u kojem je korupcija pozitivno odstupanje, i niz takvih novih izvedenica koje stvaraju neku sliku privida dobrog života.
Neki su već počeli, inflacija koja je i dalje druga po veličini u EU, po njima ozbiljno usporava, no u usporedbi s Belgijom koja ima samo 0 ,7% još je uvijek oko 10 puta veća.
Grčka i Nizozemska imaju inflaciju 2,4 % kod nas je od njih, oko tri put veća , ali nas će naši i dalje uvjeravati da smo nezahvalni na sva obilja koja nam je osigurala: “Najbolja vlada do sada”.
Politička “sitnež” ostat će “sitnež” ako se ne prilagode novom trendu velikog lažljivka, pričaj pozitivno, misli u svoju korist, a ne zajednice.
Naše “zamrznute” cijene drže nas na drugom mjestu u EU po stopi inflacije, u EU nezamrznute ozbiljno padaju, no kod nas će ostati zamrznute, dok se od toga mogu raditi slavopojke.
Cijena energije u EU pala je za 4,7 % , kod nas je stabilna radi intervencije vlade iako je limit za intervenciju viši od cijene na tržištu.
Zapetljano, zamuljeno, zakukuljeno, sve s ciljem da građani ne dokuče da im nitko ništa ne daje, već im više puta, od svega što zarade, država uzima.
Ništa nam drugo ne prestaje nego da zaljuljamo stabilnost ove Vlade, jesen je dobro vrijeme za to, turisti su otišli, tko zna hoće li se dogodine vratiti, ako će Hrvatska stabilno držati drugo mjesto po inflaciji u EU, dalje ubirati najveći PDV -e, uz granične barijere u SLO.
Sutra je Dan starijih osoba, vele da je starost poput uspona na planinu, kad se popneš, škripe koljena, ali imaš jasan pregled puta koji si prošao.
Dragi umirovljenici, potrudimo se da iza nas ostane čisti put na kojeg će naši unuci biti ponosni. Maknimo baruštine koji su iskopali profiteri svih vrsta, kako bi u njima zamumuljili plodove našeg rada.
Mi samo hoćemo pravedno!
Dobro jutro!
Dragica Trumbetaš
RELATED ARTICLES

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments