PREOKRET U IZBORU NAČELNIKA PU U LICI, POČINJE LI MUP DAVATI ZNAKOVE ŽIVOTA

0
1151

U Gospićkoj PU je teško zamisliti priču sa hapy endom, ali izgleda da su se čuda počela događati pa i to što je do jučer bilo nezamislivo. Nakon smrti načelnika Josipa Biljana, dok tijelo nesretnog Biljana nije ni izneseno iz zgrade u kojoj mu se to dogodilo, njegov zamjenik je već zvao ravnateljstvo sugerirajući da je on najbolje rješenje u nadi da će se napokon dočepati funkcije načelnika koja bi mu bila kruna karijere, ali i konačni trijumf bande sa kojom je okupirao PU i Liku. Ne želim sada nabrajati sav kriminal sa kojim su se bavili budući bi to odnijelo i previše prostora, ali i zato što sam to stotinama puta opisivao kroz tekstove i kaznene prijave koje sam slao na sve adrese od PN USKOK-a, ravnatelja, ministra do njegovog mentora Ranka Ostojića. Kada sam Ranku Ostojiću uputio Zahtjev za očitovanje, odgovorio mi je da je zatražio odgovor od MUP-a i da mu je odgovoreno da nikakvih nepravilnosti nema. Odgovorio sam mu da lažu MUP ili on i da ću sada slati isključivo njemu na ruke, budući je on kao predsjednik Saborskog odbora za nacionalnu sigurnost zadužen za kontrolu rada policije. Kada njemu pošaljem prijavu dužan ju je on istražiti i odgovorno potpisati čime sam mu izbio iz ruku ti floskulu sa kojom policija štiti kriminal: „sve smo ispitali, ali nismo utvrdili ništa nezakonito“ iako se radi o najtežem kriminalu njihovih službenika. Uredno sam mu donosio u Sabor i urudžbirao deset predstavki sa detaljnim opisima kriminala kojim se bave čelni ljudi ličke PU Mladen Kranjčević i Ante Podnar. Budući su to baš njegovi štićenici, Ranko Ostojić je nastavio glumiti budalu uživljujući se u tu ulogu toliko da se srodio s njom pa više i ne vidiš razlike kada glumi budalu ili pokušava biti ozbiljan.

Kako sam u međuvremenu podnio jednu kaznenu prijavu na njega, a u pripremi su još tri, teško mi je zamisliti da će se izvući bez obzira na njegovu prividnu nedodirljivost.

Jedna kaznena prijava će razotkriti tajnu vezu između njega i HDZ-a i misteriju njegove i Bajićeve nedodirljivosti.

Da se vratimo Lici i njegovom štićeniku Mladenu Kranjčeviću koji dobiva rješenje da privremeno zamijeni Josipa Biljana, ulazi u ured načelnika i pretresa zatečenu dokumentaciju prije dolaska komisije koja je to trebala učiniti. Svjestan što bi njegovo preuzimanje te funkcije značilo za sigurnosno stanje u Lici, ja u srijedu urudžbiram ministru i ravnatelju policije predstavke sa najskromnijim opisom njihovih nedjela i nastranosti. Bio je to esencij „policijskog“ ludila iako sa policijom nema ništa zajedničkog već se tiče bolesnika u policijskoj odori. I onda slijedi pravi šok. Već nakon dva dana, u petak na večer me zovu prijatelji iz policije i u nevjerici me obavještavaju da je MUP izdao drugo rješenje i za novog vršitelja dužnosti izabrao Zorana Zdunića (1967.), inače rođenog Gospićana koji je godinama radio u Zagrebu. Zdunić bi prema neslužbenim informacijama trebao na mjestu načelnika PU ličko-senjske ostati najmanje šest mjeseci dok resorno Ministarstvo i Ravnateljstvo policije ne odluče o novom načelniku. Najbolja odluka i neizmjerno sam u ime svih poštenih ličkih policajaca zahvalan ravnatelju i ministru na njoj.

Izgleda da sam imao dobar predosjećaj kada sam na blogu “glasno” 23.04.2020. objavio u naslovu:

FAVORITI RANKA OSTOJIĆA ZA MJESTO NAČELNIKA PU LSŽ – NEĆE PROĆI

Sada kreće lov na Ranka Ostojića, jer on je izvor svih policijskih zala.

Sutra objavljujem kaznenu prijavu koju sam podnio USKOK-u na 42 strane protiv Ranka Ostojića nakon što sam osigurao dokaze da upravo on stoji iza napada na mene i krađe laptopa i mobitela u prosincu.

Zatim slijedi krunski dokaz da je upravo Ranko Ostojić kreator „svastike“ na Poljudu.

Znam da zločincu Ranku Ostojiću pješčani sat polako, ali sigurno ističe.

I vrijeme je bilo.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime