Ministar Marić pustio je novu bubu lažljivicu da se proširi Hrvatskom.
Naslov u novinama “Vlada razmišlja o novom paketu pomoći građanima”. Kad čitate tekst onda saznate da će pomoći tako što će dati jamstva za kredit HEP-a, da se zaduži za milijardu , da bi nabavili plin.
HEP koji je objavio da je uprihodio 4 milijarde zbog poskupljenja struje, sad će dobiti i jamstvo da se može još i zadužiti. Ovih dana dolazi novi obračun za plin i sve je kristalno jasno. Rate su (samo) duplo veće nego lani i što god i kako god štedjeli, račun je veći.
Dakle, Marić će HEP- u osigurati novac za plin , kojeg će HEP prodati građanima i na kojem će opet dobro zaraditi, pri tom će građani biti ushićeni što plina uopće ima, a već su ga platili računima kroz ljeto kada se plin slabije troši.
Svaka čast majstori sve varijacije  pljačkanja građana ste usavršili do krajnjeg savršenstva.
Druga je buba lažljivica opet poslana penzionerima. Veliko povećanje mirovina slijedi u rujnu. Ima jedna stara poslovica, koja se tepala  bređoj prasici, kad je napoj bio rijetki:
“Čekaj Bela buš v nedelju jela”,
to je otprilike poruka penzionerima, čekajte do rujna pa će te se najesti, ako do tada još budete s nama.
No ta buba lažljivica smrdi duplo. U rujnu neće biti povećanja mirovine, nego će ona vjerojatno još za koji postotak zaostajati za troškovima života. U rujnu ide usklađivanje i probni balon je napuhan na oko 5%. Službene statistike kažu da je inflacija veća od 10% realna situacija da su vitalni proizvodi poskupjeli i do 50.%
S obzirom na to da su u statistici i lokomotive koji nisu poskupjele, jasno je da umirovljenici kroz ljeto, ubiru bostan koji će sazoriti u rujnu.
Država si je uzela za pravo da ju građani kreditiraju tako da oni troše ono što će im država vratiti u rujnu.
I na tome svaka čast majstori, nitko ne zna tako fino zapakirati “govno” kako to zna Milo Dijete
Idemo još korak dalje, vele “Vladini stručnjaci” da je rješenje da se penzioneri zaposle. Eto danas podatak da ih se oko 15 000 koji su nastavili raditi na 4 h konačno umirovilo i da su im mirovine manje nego što bi bile da nisu radili. Znaju “Vladini stručnjaci” kako već zarađeno umanjiti.
No spas se opet nudi prema Šeksovom modelu koji će biti dobitnik obiteljske mirovine.
Šeks je svojevremeno išao u mirovinu na jedan dan da bi si osigurao saborsku po posebnim .propisima.
Ako je sve kako se priča on je dupli dobitnik, žena mu je brzo umrla nakon odlaska u mirovinu i Šeks će naslijediti i veći dio njezine i svoju koju si je osigurao odlaskom mirovinu na jedan dan.
Svaka čast majstore i to treba znati prilagoditi državu sebi, a ne da se čovjek mora prilagoditi zakonu.
To s obiteljskim mirovinama može biti velika mučka, grešku koju je netko učinio prije 50 godina danas plaćaju umirovljenici koji dijele mirovinski fond s borcima iz drugog svjetskog rata.
 Imamo još oko 9600 građana koji dobivaju mirovinu kao borci II svjetskog rata. Od toga oko 10% živih je samih sudionika rata.Ostali 90% su žene.
To danas košta umirovljenike oko 500 milijuna godišnje.
Ako “Vladini stručnjaci”, Vlade koja je osuđena za kriminalno izvlačenje novaca, rade na takvom zakonu nema garancije da se brakovi neće masovno sklapati s “dedekom” koji će misliti da mu svećenik daje posljednju pomast, a on će ga ženiti .
S ovakvim “Vladinim stručnjacima” koje je postavila za utvrđivanje invaliditeta koje kontrolira ministar Medved koji je završio ekonomski poslovni menadžment na Baltazaru u Zaprešiću, a kao glavnog stručnjaka za invaliditet postavio ženu svog prijatelja, možemo i očekivati i novi porast invalida.
Dok to sve raste, mirovine će u rujnu s nikad većem postotkom usklađivanja, realno pasti na  oko 33% posto u usporedbi s plaćom.
Bube lažljivice tijekom ljeta razmnožit će se diljem Hrvatske, pa će na jesen naš premijer trijumfalno nabrajati velika postignuća ove Vlade, nikada veće povećanje mirovine, nema veze što se za nju ne može ništa kupiti, glavno je da svega ima u dućanu.
Sve dok ovi nama tvrde da je realno da u Hrvatskoj radnik Konzuma ima plaću 4000 kuna, a prodaje šećer, ulje, brašno, kruh, meso i higijenske potrepštine, a da radnik Lidla ima plaću 10 000 kuna, a prodaje šećer,ulje,brašno,kruh, meso i higijenske potrepštine, nešto gadno ne štima.
Ne štima u glavama onih koji misle da mogu što hoće, ali bome niti u našim glavama da trpimo “sranja” koje nam oni  šareno upakiraju.
Radnik Konzuma neće u “mirovinski” uplatiti dovoljno za mirovinu za 10 godina poslije umirovljenja i radnik Lidla će mu od svoje mirovine morati dodati do minimalne.
Spriječimo taj teret umirovljenika bez dovoljne uplate za mirovine jer to će sve morati nadoknaditi djeca koja su danas u školi
Mirovina nije socijalna solidarnost već međugeneracijska,
Socijala se mora isplaćivati iz poreza, a mirovina iz mirovinskog fonda.
U sadašnjem načinu obračuna jedini je dobitnik Šeks on će u rujnu novim usklađivanjem dobiti oko 600 kuna, ako u prvom mjesecu dobije i dio ženine imat će mirovinu kao da je radio u Švicarskoj.
Da prostite, sj…li su takvim zakonima, po njihovoj mjeri,živote milijun ljudi , a štete će biti sljedećih 50 godina ako ih odmah ne zaustavimo. Gdje u svijetu ima umirovljenja na jedan dan kojim si osiguraš mirovinu veću za 50% sve do smrti, a ako dulje radiš , dobiješ manje ?
Sve je to namjerno zakomplicirano da čovjek s pravim fakultetom ne može razumjeti, jedino razumiju oni koji su diplome pokupili u nekom mračnom hodniku, ili su dobili napisane odgovore na pitanja prije ispita.
Hoćemo ih konačno zaustaviti ?
Gori su od afričkih skakavaca, poslije njih ostat će spaljena zemlja, potpuno prazna kasa i dugova za 50 godina.
Ne vjerujte da će vam nešto dati što vam već nisu ukrali, daju vam milostinju, a sebi su namijenili hedonizam u izobilju.
Dobro jutro !