Mediji su jučer objavili da je na redovnom brifingu HNB-a novinarima poklonjena plastična kugla s izrezanim kunama. Preciznije 10 novčanica po 100 kuna izrezanih u rezance stavljeno je u plastičnu kuglu s očitom željom da to novinari stave na svoja božićna drvca.
Takvo gnjusno omalovažavanje nacionalne valute koja je još u optjecaju nije viđeno do sada. Nisu mogli sačekati niti dva tjedan dok na silu uvedu euro pa da se onda sprdaju s kunom što su činili još od njenog uvođenja, doduše suptilno.
Takav odnos vodstva HNB-a prema nacionalnoj valuti govori o njihovom odnosu i prema hrvatskoj državi i suverenitetu – a to znači da do njega niti su držali i ne drže niti 1%. Druga poruka je vjerske naravi i vrijeđa svakoga kršćanina. Naime, novac se nikada ne stavlja na bor jer u Bibliji jasno stoji da je ljubav prema novcu izvor svih zala. Oni su u stvari poručili da je njihov bog novac kojeg treba stavljati po boru i klanjati mu se.
Sve se to uklapa u Plenkovićev koncept modernog suvereniteta što u prijevodu znači uklanjanje svega što je nacionalni identitet, služenje gazdama iz Brisela i uništavanje najvažnijih resursa.
Svi ti ljudi nikada nisu voljeli kunu. Željeli su da nestane i to su učinili silom. Odgovarat će za to jer nas guraju u brzi vlak prema Grčkoj i svjesni katastrofalnih ekonomskih okolnosti u EU i svijetu.
Za taj gnjusni čin prema sjeckanja kune i dijeljenja s porukom da se time okiti bor pred veliki katolički blagdan poruka nam je svima jasna. Oni ne drže niti do Boga niti do čovjeka. Njihov jedini bog je novac.
Po ovozemaljskim zakonima takav odnos prema nacionalnoj valuti mora biti odmah kazneno sankcioniran.
Autor Zoran Krajačić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime