Nevjerojatno je kakav se propagandi rat vodi širom svijeta. Nema objektivnog praćenja zbivanja, a posebno ne o Ukrajini. Zasuti smo neprovjerenim informacijama koje ne ovise o tome što se dogodilo, već jedino o tome što želi taj koji ih dijeli. Svi mrtvi, ranjeni i izbjeglice su nebitni u usporedbi sa tim što gazda želi. I dok je Hitler imao jednog Goebbelsa danas svaka redakcija koja drži do sebe ima makar dva. Trenutno je u tom medijskom ludilu naš šampion Zoran Šprajc, na svjetskom nivou je Volodimir Zelenski predsjednik Ukrajine bez premca. Odbio je neutralnost i ukrajinski narod izložio pogibelji ponašajući se kao akviziter NATO-a. Židov na ćelu nacističke vojske, čovjek koji je do nedavno preživljavao svirajući klavir penisom i u štiklama, svakodnevnim izjavama proziva sve kojima je briga o narodu preča od ove pogibeljne avanture. Malo moli, malo plače, malo bi se tukao… dok mu gazde u Poljskoj već spremaju mjesto za izbjegličku vladu.

Sve to o stupnjevima subverzije, propagande, preodgoja naroda je najbolje i najjednostavnije objasnio Yuri Bezmenov, (KGB agent, stručnjak za propagandu) na predavanju u Los Angelesu 1983.

… 85% poslova špijuna je subverzija, špijuniranje 10,15%. Na taj način se preodgaja narod, ispire mozak, stvaraju poslušne ovce, preuzima vlast i stvara kontrola pa i totalitarni režim. Iste metode se koriste i danas, na dnevnoj bazi. Influenceri, lažljivi mediji ismijavaju religiju i vrline, a promoviraju nemoral, korumpirane političare i institucije. Nastaje kriza, na koju oni nude svoje rješenje i tako preuzimaju vlast.

Stupnjevi subverzije:

1. Demoralizacija (15-20 godina preodgoja generacije) – uključuje influencing (influencere), propagandu (fake news mainstream mediji), infiltraciju – religija, obrazovanje, mediji, kultura, zakoni, sindikati

2. Destabilizacija svih odnosa u društvu – ne funkcionira sustav, ljude se radikalizira, potiču se sukobi

3. Kriza – umjetno izazvana prošlim koracima

4. Normalizacija – novi zakoni, nova pravila, novi vladari

Ponudio sam vam kratki priručnik za lakše praćenje medija kroz koji ćete bolje razumjeti to što nam se događa, ali i to što nas čeka.