Prezirem površan, glup i nadasve neuk pristup, često prostački ovako kobnom sukobu koji će nam svima odrediti sudbine na ovaj ili onaj način. Nama Hrvatima kao malobrojnom narodu, velike strateške pozicije prijeti da nestanemo s pozornice svijeta jer smo u velikom postotku neuki, a vlast izabrana prijevarom – zastrašujuća .
Piše naša nova suradnica Ivana Zobundžija
Neznanje je uvijek skupo, a tko ne pozna povijest, ponavljat će ju.
 Ni toga Hrvati nisu svjesni. Ne vide predstojeći užas neminovnih zbivanja na svjetskoj razini, možda posljednju bitku svijeta, Armagedon u stvarnosti.
Treba mnogo znati, da u prašumi dezinformacija prepoznaš bit onoga što slijedi. Svijet je na ivici ponora zbog ideja. Po Platonu je ideja začetak svega. Kakve ideje urušavaju ovaj nam poznati svijet, koji će ili pobijediti u svojoj ljudskoj dimenziji, ili ga neće biti? Dvije dominantne ideje, jedna humano konstruktivna, druga razorno destruktivna kroz povijest su vladale naizmjence, ali sredstva sveopćeg uništenja Zemlje nisu postojala.
Pamtimo dva najveća povijesna genocida, onaj nad latino američkim Indiosima – 60 milijuna, kao i žrtava II svj. rata – 60 milijuna a sada je igra neusporediva jer Zapad planira genocid nikad zabilježen u povijesti od cca. par milijardi ljudi.
Zašto? Samo zbog novca i apsolutne moći. Zbog neshvatljive pohlepe svjetski je bankarski sustav bankrotirao.
To skrivaju kao zmija noge. Čitav je financijski sustav fatamorgana nezamislive količine dolara tiskanog bez pokrića. Sve je kula od karata. Federalne rezerve, glavna drźavna banka USA nije DRŹAVNA, već privatna. Zato je Trump šutnut. Htio je FED vratiti drźavi. Ovako ga posjeduje Rockefeller, a Trilaterala tiska u nedogled. Objava sveopćeg bankrota pitanje je trenutka.
Ideja Novog svjetskog poretka kojeg Francis Fukuyama, američki filozof, ekonomist i profesor opsjednuto zastupa, sramotno se pozivajući na Platonovu Drźavu, a trenutno rovareći po Makedoniji, samo je ogavni pokušaj zadržavanja USA kao svjetske dominantne sile, koja to više nije. Korporativni globalizam ima jasnu antihumanu ideju totalitarne vladavine desetak nepojmljivo bogatih koja u potpunoj mentalnoj pokornosti drži ostatak svjetskog nepobijenog stanovništva. Plan je svesti stanovništvo Zemlje na sadašnju lakše kontroliranu polovicu. Taj model ima i Kina, ali unutar svojih granica, za sada.
Europska Unija je tupi kut u trokutu između USA i Rusije. Kompletno globalistička , kreativno jalova, vojno idiotski neupotrebljiva, jer joj nedostaje vizija i strast neophodne za pobjedu bilo koje bitke.

Koje i kakvo je to EU društvo?

A.Merkel članica mračnog Bilderberga, Rotschildov pajac Macron omraźen do bola u svojoj zemlji, da mu lična garda otkazuje služenje kao bezvrijednom, britanski ridikul Johnson, Soroš licemjerni filantrop, a u stvari kriminalac i rušitelj britanske Burze, kad je Ujedinjeno kraljevstvo umalo propalo, zatim nacistički potomak Claus Schwab, koji čitav globalistički projekt i objedinjuje tipičnim nacističkim sadizmom, u novom centru Europe – zloglasnom Davosu.
Naš premijer tamo hrli raširenih ruku po upute svjesnog i namjernog urušavanja Hrvatske. Koliko god bio podložan Davosu, toliko je opasniji Hrvatima za goli opstanak. Vidi li narod što on stvarno radi ? Sve nenormalno prikazuje kao normalno i obratno ! Sadistički se iživljava taj biciklist, koji nas gazi, a glavu saginje Europi tako pokorno. Kao i Ursuli fon der Leyen kriminalki koja nacistički zagovara eliminaciju umirovljenika,  i sličnima.
Druga dominantna svjetska ideja jest ideja suverenizma. Putin i Orban . Hrvatima Orban čini štetu jer mu to nude. Imamo izdajničku vlast i za to nam nije kriv Orban. On je lider kakav god da jest. Brine o Madžarskome carstvu i ponavlja povijest moćne zemlje. Ali ima muda oponirati Europi i sprovoditi svoju volju.
Putin je vođa svjetskog carstva!
Apologeti i gnjusne ulizice USA pljuju ga nemilice. Cyber nasilje nad njim je strašno. Za sad ih trpi, ne znam do kad.
Ali to dramatično nepoznavanje ruske biti i razloga postojanja samo pokazuje brutalni primitivizam i potpuno nepoznavanje Zapadnjaka u tom sukobu. Zato moraju izgubiti !
Neznalice uvijek gube, bez iznimke.
Putin ne vodi rat, jer da ga odluči voditi, svijet bi tanko srao. To je znao i Kissinger, te zagovarao nužni kompromis. Nato jastrebovi ga nisu poslušali.
Putin je pokazao imponirajuću samokontrolu. Od 2014. svjesno trpi agresiju Amerike u utrobu Rusije preko Ukrajine, koja do Lenjina nije postojala kao država, a od koje je Zapad napravio antidržavu u svakom smislu, kao što uvijek svugdje i čini. Podcjenjuju Putina, što nas svih može survati u provaliju.
No Putin je pakleno svjestan što ovom ograničenom vojnom akcijom radi. Spašava Rusiju kao njezin vođa, i spašava ideju suverenizma ì društava u kakvima smo do jučer živjeli.
Ukrajina je krcata dragocjenih resursa. Litija iznad svega. Ukrajina je rezidencija nasljednika američkih moćnika koji kancerogenim kracima grabe njezino blago za USA. U njoj su postavili i desetak laboratorija biološkog smrtonoanog oruźja.
Amerski modus operandi!
Ukrajina nije nikakva ozbiljna država. Možda najkorumpiranija zemlja svijeta, sa globalistom Zelenskim, koji danas kuka po EU, a do jučer na gitari pjevao pjesmuljke sa svojom ženicom, dok mu je iz zemlje iselilo 10, da… deset milijuna ljudi !!!!!!!! Jel’ to napravio po hazarskom planu ili je, onako slinav, mislio tako oponirati Putinu ???? Gadljivo! Pa i danas mu ni oko ne trepne kakav je pomor svojih izazvao.
Rusija je imala jedinstvene vojskovođe i careve, na čijoj je tradiciji Putin izrastao. Okrutan, ali nadasve respektabilno ozbiljan i obrazovan, zna dobro što su radili i Ivan Grozni, i Petar Veliki i Katarina Velika, i Suvorov i Kutuzov ali i legendarni Źukov koji je naciste sveo na pravu mjeru, u berlinsku kanalizaciju!
Danas nacistički Zapad ukida Dostojevskog, Čajkovskog, Kirov balet, kao da to nije svjetski doprinos sveukupnom kulturnom blagu. Ne rade to iz puke osvete već namjerno, planski…  kako bi neuku europsku rulju mentalno dodatno osiromašili. Kako bi postali narod lako manipulativnih idiota, kako bi Europa nestala, jer na djelu je njezino uništenje, jer židovski Talmud negira vrijednosti bilo koje druge ljudske rase, osim njih samih. A upravo oni vode pokret globalizma.
Ali, tko je u Hrvatskoj uopće pročitao Talmud? Koliko ih je u stanju shvatiti njegovu starozavjetnu razornu poruku o superiornosti izabranog naroda, naspram svih drugih, kako Talmud navodi, beznačajnijih od svinja…