Jučer je u najtežim mukama umro novinar i kolega Vladimir Matijanić. Nije umro već je dva dana sadistički polako na najokrutniji način ubijan. Stoga će ovaj tekst biti upućen na Državno odvjetništvo kao kaznena prijava za teško ubojstvo. Najodgovornijim i prvo osumnjičenim smatram dr. Lea Luetića koji umjesto da se ispriča obitelji žrtve i javnosti tvrdi kako „nisu imali saznanja da je netko eksplicitno tražio da ga se odvede u bolnicu niti su zaprimili takav poziv“. Glupasti birokrata sa liječničkom titulom na čelu Hitne pomoći zaboravlja da su Matijanića u situaciji kada već dva dana umire morali hospitalizirati i pomoći mu i da je on to odbijao.

Kao dokazni materijal predat ću izjavu njegove djevojke Andree Topić i snimke razgovora sa Hitnom pomoći koji jasno opisuju način na koji je Vladimir okrutno likvidiran.

Iz tog svjedočenja o umorstvu nesretnog Vladimira proizlazi niz činjenica koje nedvosmisleno otkrivaju misteriju Corone i smrti koje je prate.

Država je utrošila ogromne sume novca u kupovinu „vakcine“ koja dokazano ugrožava zdravlje, da ne upotrijebim teži ali točniji izraz, pa imamo uskladišteno desetak milijuna doza vakcina koje nam na jesen planiraju ubrizgati pa makar i na silu ili će se dijeliti kao donacije onima koji nemaju tolika sredstva za likvidaciju svojih građana. Iz svega proizlazi da ta ista država pretrpana vakcinom po izjavi liječnika sa Hitnog prijema ne kupuje lijek, pa u bolnici nema lijeka koji se daje teškim bolesnicima da izbjegnu teške komplikacije Covida. Čak su „odbijali reči i ime tog lijeka jer ga nigdje nema“. To jasno i bolje ukazuje na stravičan plan države nego što uspijevamo svi mi neovisni novinari i liječnici koji smo se uvjerili u istinitost priče o Covidu i pišemo o tome upozoravajući ljude da se ne cijepe,

Kupuju se enormne količine neprovjerene vakcine koja nosi nesagledive posljedice od nuspojava, ali se ne uzima lijek čak se taji i njegovo ime budući je plan i jedini interes države da nas ubija, a ne liječi.

Sada imamo dvije afere iz tog istog KBC Split gdje je ne tako davno nakon booster doze umrla i Tina Pocrnja, bolnička sestra tog istog KBC. Prema izjavanma bolničkog osoblja za smrt Vladimira Matijanića je ipak najodgovorniji infektolog Carev.

Nakon što sam objavio taj test, primio sam gomilu napada i uvreda od djelatnika bolnice i njihovih prijatelja, vjerujem i od specijalista za „pišanje u lonac i slane štapiće“.

Tina je umrla od vakcine, a Vlado zato što mu nisu dali lijek. Što iz toga možemo zaključiti? Samo to da nam je duboka država umjesto “bakice u crnom sa kosom”, angažirala (ne)liječnike u bijelom sa špricom koji nas prate u stopu i čekaju naš prvi pogrešan korak kako bi po nalogu iz Davosa ubrzali projekt depopulacije države.

Sukob između obveze države da pruži maksimalnu pomoć bolesnom, životno ugroženom pacijentu  i ponašanje osoblja Hitnog prijema na ćelu sa dr. Leom Luetićem koje odbija liječenja nesretnog Vlade otvara u ovoj tragediji i problematiku odgovornosti (disciplinske, kaznene i odštetne) zdravstvenih radnika Hitnog prijema i Splitskog KBC-a  odgovornih za nesavjesno liječenje i ne pružanje hitne medicinske pomoći, te za nastalu smrt.

U svemu tome zvuči monstruozno izjava dr. Lea Luetića kada laže da nitko nije tražio hospitalizaciju. Demantiraju ga snimci i izjava Vladine djevojke Andree Topić, ali da je baš i tako, on se na to ne smije obazirati već je i prema Zakonu dužan pružiti pomoć s obzirom da u Hrvatskoj eutanazija nije legalizirana, a prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti u Članku 35. zdravstvena djelatnost mora biti organizirana tako da je pučanstvu Republike Hrvatske uvijek osigurana i dostupna hitna medicinska pomoć, uključivši hitni prijevoz.

Tu sigurno nije predviđeno „pišanje u lonac i konzumacija slanih štapića“ koje je najvulgarnije  izrugivanje sa pacijentom i dužnošću Hitne pomoći.

Članak 64.istog zakona se odnosi na ministra Berishu kikiriki, semenke koji pučanstvu nije osigurao opskrbu lijekom. Pretpostavljam da još nije našao neku albansku obitelj kojoj bi prepustio uvoz, kao što je učinio sa dijelom vakcine.

Osim Zakona o zdravstvenoj zaštiti na odgovorne za Vladinu smrt se mora primijeniti i Kazneni zakon za ne pružanje pomoći prema članku 123, st (1)Tko ne pruži pomoć osobi u životnoj opasnosti, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, ili čak Napuštanje nemoćne osobe prema članku 124. predviđen za one koji nemoćnu osobu koja mu je povjerena, ostavi bez pomoći u prilikama koje su opasne za njezin život ili zdravlje,

I što reči na kraju. Tinu su nam oduzeli, Vladu su nam ubili… moramo sami nešto organizirati i osigurati tisuće Tina i Vlada koji nisu ni svjesni da već stoje u redu za neku novu tužnu priču i glupavo objašnjenje nekog novog Luetića.

Miro Matijević

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime