NaslovnicaSLOBODARI JAVLJAJUPrestanimo sponzorirati pohlepne političke moćnike

Prestanimo sponzorirati pohlepne političke moćnike

Stanje u Hrvatskoj mogli ste potpuno shvatiti jučer pogledom na dva intervjua na TV.
Gospođa ravnateljica fonda za obnovu očajno se loše borila s tim kako objasniti da u Zagrebu nije nakon 2,5 godine od potresa , izgrađena niti jedna kuća.
Rečenice su zapinjale, žena je sagibala glavu, a ono što je i rekla i nije baš sasvim istina. Zakoni, pa javna nabava, visoka cijena građevinskog materijala, pa obećanje, po tko zna koji put, da će odvoz i raščišćavanje krenuti u rujnu. Idu dani, mjeseci već i godine, od obećanja do razočaranja, izgovori i opet izgovori.
Poslije podsjećanja na tu katastrofalnu inerciju države slika i prilika “uspješnog” ministra u liku Plenkovićevog miljenika Banožića koji o vojsci priča kao izviđačima vrtićke dobi.
Da je Banožić u izviđačima sigurno ne bi bio vođa, posramili bi ga se hrabri dečki koji su spremni premostiti rijeku u okviru izviđačke akcije
Cendra ministar obrane da je vojska prisiljena složiti par dasaka, da je vrućina velika.
Banožić pojma nema kako je vruće bilo, prije nekoliko dana, onima koji su pekli janjce za proslavu na mostu, na kojem su njegovi bili meštri parade.
Kako je vruće vatrogascima kada s brentačom na leđima idu gasiti vatru koju trebaju gasiti kanaderi za koje se on trebao pobrinuti na vrijeme.
Baljezga Banožić o Oluji kao o malo jačoj grmljavini uz jak vjetar, a ne spominje žrtve, ne spominje težak i dug oporavak koji još traje.
Nema bolje antireklame za HDZ, od prezentaciji njihove učinkovitosti u središnjem Dnevniku, pred velikim auditorijem. Nitko ne radi toliko u korist vlastite štete , kako to radi Andrej Plenković imenujući takve ljude na tako odgovorna mjesta.
Šlag na tortu od kiselih krastavaca dodali su stručnjaci iz zavoda za remont. Kaže ravnatelj da posao nije obavljen na vrijeme, ali je njemu savjest čista što je plaću uzeo.
Niti riječi o vatrogascima koji odrađuju ono što su mehaničari propustili, nikome ni ne pada napamet da bi vatrogasac iz Dubrovnika možda bio živ da je letio jedan kanader više.
Hrvatski građani koji imaju kolektivne ugovore o radu ne poznaju povlasticu da se na bolovanju može dobro zaraditi u inozemstvu. Kakvu dijagnozu je potpisao liječnik čovjeku koji je posredno kriv da se vatrena stihija ne ugasi prije rasplamsavanja. Nepošteni su premrežili sve institucije gdje se o nečemu odlučuje. Strahovito kvare ugled poštenim, vrijednim i stručnim.
Tragedija je u tome da se to dešava u firmi kojom upravlja država.
Svaku lažnu dijagnozu za lažnog branitelja potpisao je liječnik i vojni zapovjednik , svakog lažnog invalida nekoliko liječnika, a uslugu je naplatio jedan, posljedice trpe umirovljenici, pravi branitelji, građani Hrvatske koji žive od poštenog i teškog rada.,u uvjetima gdje nema klime, u uvjetima gdje sunce peče nemilosrdno, u uvjetima kada se inje sakuplja u nosu, u uvjetima gdje se ljudi guše u dimu.
Neki dan smo čitali da u Vinogradskoj bolnici ne radi klima na intenzivnom odjelu, a jučer nam ministar obrane “jambra” da vojnicima trebaju lepeze. a veliki vojskovođe u preletima aviona utjeruju strah u kosti građanima.
Na cijeni su hohštapleri i biljaristi, loptači i mačo šovinisti i dječarci koji su opijeni umišljenom ljepotom i ničim zasluženim položajem.
Sjetimo se gospođe koja je dobila otkaz jer je na poslu pojela fetu pršuta, političari na poslu pojedu pola janjećeg okota u jednoj godini, jedan iz Slavonije kupio je cijelu proizvodnju pršuta, izjeli su škampa i lignji za ulov povećeg ribarskog broda, a sve su to platili građani, između ostalih i prodavačica koja je na kraju ipak dobila pravo na rad, sudskim putem.
Danas vijest u novinama da je iz Podravke otišlo 240 radnika a uprava se hvali da je zaposlila 14 menadžera, novih 14 službenih automobila, kartica za gorivo, sredstva za reprezentaciju, privatnih osiguranja i “Bog te pitaj kaj još”, sve to netko mora zaraditi.
Podravka je u većinskom vlasništvu mirovinskih fondova, a mirovinski fond sponzor menadžerima Podravke, a broji oko 750 000 umirovljenika koji imaju mirovine ispod crte siromaštva.
Radnici i umirovljenici prestanimo sponzorirati pohlepne političke moćnike, kvazi menadžere koji su u stanju uništiti firmu radi svoje pohlepno bahate naravi, prestanimo sponzorirati one koji nisu obavili posao uzeli plaću.
Država nema svoje novce, svi novci kojima raspolažu političari naši su novci i zbog njihove velike pohlepe sve nas je više siromašnih.
Dobro jutro!
RELATED ARTICLES

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments