Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaAFERE KOJE ISTRAŽUJEMOSINIŠA PALM, ZADNJA U NIZU LIKVIDACIJA PO MODELU DINE MOLNARA

SINIŠA PALM, ZADNJA U NIZU LIKVIDACIJA PO MODELU DINE MOLNARA

Nakon 51, nastavka ovog bloga u kojima sam opisivao cijeli niz medijski eksponiranijih, a nikada riješenih likvidacija koje su službeno arhivirane kao samoubojstva iako je bilo i previše dokaza da se radilo o likvidacijama i osobama koje su ipak nešto predstavljale u ovom društvu. Nitko od prozvanih ili direktno optuženih nije se usudio niti odgovoriti, a kako sam to i očekivao, nazivao sam ja njih i nakon više od godinu dana razotkrivanja policije kao nalogodavca tih likvidacija i DORH-a kao najodgovornijeg u onemogućavanja istraga, dogodilo se čudo i netko je iz tog sustava skupio dovoljno hrabrosti da mi se javi na telefon.. Zamislite državu i Policiju kada mi se nakon godinu dana javnog prozivanja i optuživanja umjesto da bježi i skriva se kao sve ostale kolege uključujući i ravnatelja, javi načelnik Međimurske PU Ivan Sokač. Ovako je nekako tekao razgovor između mene koji tvrdim da je Dino Molnar ubijen po nalogu tadašnjeg ministra policije Ranka Ostojića uz pomoć Sokačevih službenika:Kaže mi Sokač da to što ja pišem nema smisla. Odgovorim mu da se kompletna istina zna i ako se usudi da sjednemo za otvoreni stol pa ću mu ja na osnovu dokumenata kojeon ima na svom stolu dokazati da je Dino ubijen. Kaže mi da sam sve fulao, a ja ga zamolim da svog zamjenika Vladimira Fabera, koji je ipak savjetnika ministra, ljubazno zamoli da me demantira. Neka pokuša demantirati samo jedan od nekoliko desetaka dokaza koje sam iznio o ubojstvu Dina Molnara. Kažem mu i to da sada idem na Ranka Ostojića s obzirom da on stoji iza tog ubojstva. „Kaj bi on stal“, čudi se Sokač. „Stoji i kao nalogodavac ubojstva i odgovoran za sve što policija nije, napravila, a morala je“, kažem mu. „To nema veze s njim“, brani ga načelnik PU, a ja kažem da „sve ide od njega“.
Nije puno, ali prvi puta da se netko iz policije usudio porazgovarati sa mnom.  Vratimo se Ranki Ostojiću i zločinima iza kojih stoje upravo on i ratni zločinac Mladen Bajić. Likvidacije koje su nekada za državu obavljali kriminalci, danas država sama rješava. Ništa lakše. Ubiju čovjeka, cijela istraga se preskače koristeći mrtvozornika ili čak medicinsku sestru kao u Virovitici, koji „utvrde“ da je izvršeno samoubojstvo iako tijelo nisu ni pregledali. Bilo da je ubijen iz pištolja ili je obješen, oni spremno potpisuju da se „ne radi o nasilnoj smrti“, to što su MORALI istražiti policija i državno odvjetništvo. U pravilu nitko od obitelji i ne vidi tijelo koje se već sutra ukloni pokapanjem.    .                                                 
Savršeno ubojstvo po Ostojićevom PS-u koje savršeno funkcionira u kvazi državi u kojoj baš ništa osim zločina i ne funkcionira.Kako sam između ostalih detaljno analizirao i opisao ubojstva Dine Molnara, Zorana Vuka, Igora Benete koja su se dogodila u vrijeme vladavine policijom Ranka Ostojića koji je svoj utjecaj nad policijom dodatno pojačao preuzevši Saborski odbor za nacionalnu sigurnost,DOKAZI DA JE SINIŠA PALM UBIJEN Hrvatsku je potresao slučaj nesretnog Siniše Palma, kao zadnja u nizu likvidacija sa potpisom Ranka Ostojića. Došao je u petak na posao, posvadio se sa bivšim ministrom policije Ivicom Kirinom, otišao sa posla da bi nakon četiri dana bio nađen obješen na obali Drave.1.Nitko nije utvrdio ima li ozljede po tijelu. Moguće je i velika vjerojatnoća da su Palma:–         pretukli pa objesili
–         ugušili pa objesili,
–         kako znamo da nije ustrijeljen pa obješen?
Već činjenica da nitko od obitelji pa ni majka nisu vidjeli tijelo i da je majka identifikaciju obavila putem fotografije ukazuje da se puno toga moralo prikriti?           
Zar je bilo toliko ozljeda da ni majci nisu mogli dozvolili da se makar oprosti od sina?2. Nitko nije utvrdio kada je obješen. Rekao je majci da ima posla i izišao iz kuće. Možda je išao ma sastanak sa nekim radi dogovora kako bi se cijeli slučaj krađe 17 milijuna u tišini riješio. Kažu da je visio četiri dana dok ja vjerujem da je barem jedan dan bio negdje pritvoren dok su Kirin i ekipa tražili najbolje rješenje i prisiljavali ga da napiše oproštajna pisma. Policajci koji obavještavaju majku o smrti Siniše kažu joj da se objesio prije četiri dana i to prije nego li je medicinska sestra koja se igra mrtvozornika i stigla do Siniše. Znači da je takva direktiva i medicinskoj sestri i policiji. 3Četiri dana nakon likvidacije, pojavljuju se dva oproštajna pisma u kojima je Siniša priznao krivicu, Palma preuzima krivicu, svi su čisti i pošteni, a Grbac se vraća na svoj posao bez i najmanjeg rizika.Nađena su u uredu i na predjelu gdje je izvršeno „samoubojstvo“. Oba mjesta su dostupna ubojicama, Ne bode li oči da ostavlja dva pisma što bi trebalo ukazati na njegovu želju da se pisma nađu, a ostavlja ih u rokovniku „na predjelu…“ i u uredu gdje je moguće i da ih se previdi. Zašto nije poslao poštom ili ostavio majci da ga preda ako mu se nešto dogodi.Između nađenih oproštajnih pisama i samoogSiniše Palma nema nikakvih poveznica.  4.      Očevid obavlja medicinska sestra Ivana Kepke vođena daljinski po telefonskim uputama medicinskog tehničara i on joj ne vidjevši tjelo diktira da napiše kako obdukcija nije potrebna. Kako može netko na daljinu, netko tko nije ništa vidio određivati što se dogodilo i time onemogućavati istragu i obdukciju koji su prema zakonu morali biti odrađeni s obzirom da je dužna odrediti obdukciju jer se samoubojstvo smatra nasilnom smrću.
5. Kirin kaže da je novac pronevjeren „zadnjih godina“. Palma je mjestu pročelnika financija preuzeo samo godinu i pol dana ranije. Prije Palma je taj posao radila Vesna Grbac i nakon Sinišinog ubojstva ona ga zamjenjuje.Siguran sam da su u pronevjeri novca godinama sudjelovali Ivica i Sanja Kirin te Vesna Grbac. Kada je iznos postao značajan, našli su tihog i skromnog čovjeka koji možda nije ni bio svjestan u što ga uvlače. Siniši su odmah upoznali sa situacijom uz obećanje da će se to brzo riješiti i da će novac biti brzo vraćen. Vjerovao je Kirinu, ali kada je nakon godinu i pol dana shvatio da se dug povećava i da izlaza nema na vidiku, da je izigran i da je to put bez povratka, posvadio se sa Kirinom tako da su ih čuli i na ulici. Svim kasnijim konstrukcijama ne vjerujem zato što se na sve svjedoke vršio ogroman pritisak.6. Čemu ona silna Kirinova patetika pri spominjanju Siniše Palma? Zašto Kirin obećava da će nadoknaditi novac? Odakle mu 17 milijuna koje će vratiti? Zašto bi ih i vračao ako nije odgovoran, a Palma je priznao krivicu?
7. Prije samog samoubojstva treba osigurati motiv. Kako optužiti za strastvenog kockara čovjeka kojega u Virovitici kao malo većem selu, nitko nikada nije vidio u kockarnici i kladionici. I u najvažnijem trenutku za Kirina, kao u lošem kriminalnom romanu stiže i krucijalni dokaz. ICV je objavio da je Palm dan prije nego što je dobio otkaz, na kladionici u jednom danu izgubio 78.000 kuna, a potomdobio 103.000 kuna i u nešto više od sat vremena uplatio osam listića i sve opet izgubio. U tom je danu, doznao je ICV, Palm ukupno dobio 305.166 kuna i sve izgubio te dan završio sa 1,28 kuna na računu. Taj je dan prokockao 428.166 kuna.Kladionica je javna i tu je uvijek frekventno. Zamislite da netko godinama kocka za tako velike iznose i da to nitko nikada nije primijetio. I to se dogodilo upravo u trenutku kada je Kirinu trebalo da „opere“ 17 milijuna kuna.
Vjerujete li? Ja ne. Da se tako nešto dogodilo samo jednom u tih godinu i pol dana, a moralo je, cijela Virovitica bi brujala o tome.
831. svibnja 2019. – nakon obavijesti banke o manjku novca Ivica Kirin odlazi u policiju, prijavljuje svog pročelnika, isti dan potpisuje mu rješenje o otkazu i lišava ga svih ovlasti.To isti dan objavljuje i ICV kao vijest.                               Dan kasnije, 1. lipnja 2019. – majka Siniše Palma piše poruke Sanji Kirin i raspituje se za Sinišu. Kirinova supruga kao prva Sinišina suradnica  joj odgovara da je sve u redu i da je Siniša uzeo godišnji odmor. Dan nakon što joj je suprug podnio kaznenu prijavu na Sinišu Palma, Kirinova supruga ne zna da je u njenoj službi njen suprug dan ranije otkrio manjak od 17 milijuna i da je njenom prvom nadređenom dao otkaz. Vjeruje li netko u tu priču?ZAŠTO BI GODIŠNJI ODMOR UZIMAO NETKO TKO SE ODLUČIO OBJESITI?
Tko bi u toj dječjoj priči trebao biti „mali Ivica“? Ivica Kirin ili Ivica Kirin sve nas smatra takvima?
ODGOVORNO TVRDIM da je Ivica Kirin organizator krađe 17 milijuna iz gradskog proračuna te da je Siniša Palm ubijen, pa s toga u ponedjeljak SLOBODARSKA STRANKA HRVATSKE podnosi kaznenu prijavu na Ivicu Kirina, Sanju Kirin i Vesnu Grbić za krađu 17 milijuna, a Ivicu Kirina, Ivanu Kepke, nadležnog Državnog odvjetnika i dr. za pripremu i ubojstvo Siniše Palma. 

RELATED ARTICLES

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments