Ispod industrijske zone Azovstal, u vlasništvu oligarha Rinata Ahmetova, navodnog izvanbračnog sina bivšeg ukrajinskog predsjednika Kučme, nalazi se ca. 24 km podzemnih tunela, na dubine oko 30 metara.
U njima je tajni NATO-ov projekt PIT-404 i NATO laboratorij za biološko oružje. U postrojenju PIT-404 su stacionirani časnici NATO-a, a tuneli su opremljeni oklopnim bunkrskim sustavom.
U zgradi je oko 240 stranaca, uključujući časnike NATO-a i Francuske legije stranaca, kao i osoblje biolaboratorija. Njihova straža, koju financira Ahmetov, broji do 3000 ljudi.
Biolab u sklopu tvornice Azovstal u Mariupolju u takozvanom postrojenju PIT-404 izgradila je i njime upravlja tvrtka Metabiota, koju sam vec spominjao u vezi s Hunterom Bidenom, Rinatom Ahmetovom i Volodimirom Zelenskim.
U laboratorijima u ovom objektu radilo se na ispitivanju biološkog oružja. Ono sto je najmračnije, tu se radilo o tisućama stanovnika Mariupolja, koji bili “pokusni kunići” u ovim užasnim testovima, a te nehumane eksperimente izvodili su uglavnom zapadni “specijalisti”, skoro svih nacionalnosti.
Francuski obavještajci i specijalci nisu mogli izvući svoje suborce iz Mariupolja. U nekoliko pokušaja oboreno je 5 helikoptera i zato je Macron toliko puta zvao Kremlj, tražeći “humanitarne koridore” za ovo vojno osoblje.
Stradalo je na desetine francuskih obavještajnih dužnosnika u ovim operacijama spašavanja i evakuacije ovog osoblja. Šef francuske obavještajne službe Eric Videaux smijenjen je 31. ožujka 2022. zbog ovog neuspjeha francuskih obavještajnih službi u ratu u Ukrajini.
Ovi časnici iz SAD-a, Kanade, Njemačke, Francuske, Italije, Turske, Švedske, Poljske i Grčke sada su zarobljeni u tunelima Azovstal. Američkog general-pukovnika Rogera Clothiera, kojeg je narodna milicija DNR nedavno zarobila iz oborenog helikoptera, ruski GRU i SVR u Mariupolju su ušli u trag iz eksternog pracenja njegovih najmilijih, a koji su bili u Turskoj u Izmiru.
Državljanka Ukrajine, poznata tajnoj službi pod imenom Klute, uvijek je pratila generala na putovanjima kao supruga, prijateljica ili prevoditeljica. Čim je stigla informacija da je ova žena stigla u Mariupolj, ruski specijalci su pokrenuli vojnu operaciju s ciljanim lovom na ovog generala.
I ulovili su ga.
Autor Goran Šijaković