U novi radni tjedan ulazimo pod dojmom da se jedan krak koruptivne hobotnice počeo izvlačiti iz čvrstog klupka.
Krak se omata oko “zlata vrijedne ministrice” kulture, koja je do sada izgledala toliko “smotana” da nitko nije sumnjao u nju da je dio iste priče koja na korupciju potiče.
Plenković ju brani svim raspoloživim sredstvima, uostalom kao i sve do sada, koje i koji su pod teškim optužbama.
Kriza u Slavoniji još nije riješena a već je druga u začetku. Radnici ZTC -a, to su oni koji popravljaju kanadere i sklapaju američke helikoptere Black Hawk, najavili su štrajk. Kako ZTC nema licencu za te poslove država Hrvatska ih povjerila Češkoj, ali na tome rade hrvatski radnici uz pomoć par čeških radnika koji došli da daju instrukcije za rad. Češkoj tvrtki plaćeni svi potrebni dijelovi, no oni ih nisu isporučili. Nedavno se povrijedio češki radnik, pa je izašlo na vidjelo, da taj radnik u Hrvatskoj radi na crno.
No u tom zavodu priprema se i baza za Hitnu helikoptersku službu i heliodrom u sklopu toga.
Nakon što je već izdana dozvola za izgradnju heliodroma, uprava je naručila snimanje dronom, koje je papreno platila i od svega planiranog, za potrebe Hitne helikopterske službe, dovršena je samo soba za liječnike.
ZTC je u 100 % vlasništvu države prosječna bruto plaća za 2022.god. je oko 1090 € bruto, u tom zavodu rade se i servisi na Migovima koji su u “Banožićevoj eri” držali napetu atmosferu između Pantovčaka i Markovog trga, redovnim letovima koji su probijali zvučni zid nad Zagrebom.
U 2022.god. u prosjek plaće išla je plaća ravnatelja Bagarića koja je iznosila oko 4000 € , nedavno je pisalo da mu je uskraćen bonus u iznosu 52 000 €, za koji on misli da mu pripada, iako više nije ravnatelj zavoda, no zaposlen je na mjesto savjetnika novog ravnatelja i plaća mu iznosi 4798 € . Bagarić prima i mirovinu. Mjesto savjetnika je dobio i Darko Horvat bivši ministar gospodarstva, on se smjestio u “Končaru” nakon što se malo odmarao u zatvoru.
Končar je prošli tjedan objavio da je za 310 milijuna €, kupio dio Dalekovoda od malteške tvrtke Constructiona Linea u vlasništvu Josipa Jurčevića, a njemu je Rada Škugor prodala otkupljene dugove tog istog Dalekovoda. Jurčević je izjavio da mu je novce za kupnju posudio Pavao Vujnovac.
Dok je Dalekovod vodio Pavao Vujnovac dokapitaliziran je na način, da je malim dioničarima, sto dionica knjigovodstveno pretvoreno u jednu, koja je vrijedila oko 10 kuna.
U “Končaru”_ u vlasničkoj strukturi zastupljeni su mnogi mirovinski fondovi, država je za vrijeme premijera Oreškovića svoj dio od 25 % prodala upravo mirovinskom fondovima.
Prihod od dividende ove godine bio je 2 € po dionici. Trgovanje dionicom Dalekovoda na burzi bilo je i u petak, ukupno je ostvaren promet u iznosu 808,32 €, po cijeni dionice od 2,66 € , pa je danas puno jasnije osnivanje alternativnog mirovinskog fonda čijim će sredstvima upravljati država, a ujedno garantirati mirovinski štednju građana.
Krug je time zatvoren, država uzima umirovljenicima dio štednje ulaže ih u spašavanje firmi koje su opustošili tajkuni, a za mirovinsku štednju garantira novcima iz proračuna, u kojeg umirovljenici vrate 25 % s naslova PDV- a svoje mirovine, odmah kada ju dobiju.
U 7 godina mandata Vlade Premijera Plenkovića mirovina u udjelu plaće nije rasla niti za jedan postotak, ne zaslužuje, od umirovljenika iz rada, niti jedan glas, umirovljenici, zlo neće otići samo,
moramo ga maknuti dok nas nije uništilo Srećom sve nas je više koji to hoćemo!
Dragica Trumbetaš