Srijeda, 24 srpnja, 2024
NaslovnicaSLOBODARI JAVLJAJUKOME SMETA SVETINJA?!

KOME SMETA SVETINJA?!

Godinama je na pročelju mjesne zajednice koja nosi naziv “30.svibanj 1990.” u zagrebačkoj Donjoj Dubravi naslikan grb 145.brigade HV.

Prije ovogodišnje proslave Dana državnosti obnovljen je, uz velik trud stanovnika kvarta – istih onih “huligana i bolesnika” koji prvi skaču iznijeti Palčiće iz Petrove nakon potresa, onih koji se u rekordnom roku sakupe i pomognu u čišćenju Nove bolnice zbog Corone. Osim grba brigade, obnovljeni su grafiti sa sjeverne i južne strane barake.

Na jednom sastanku poslije proslave predsjednik Vijeća gradske četvrti Donje Dubrave, Milan Draženović iz stranke 365MB preda mnom izjavljuje kako baraka sad izgleda poput kaveza u Zoološkom vrtu, a do tad vjerojatno godinama nije zavirio ni u ulicu gdje se mjesna zajednica nalazi.

Noćas, s nedjelje 21.lipnja 2020. na neradni “antifašistički” ponedjeljak 22.lipnja 2020. pročelje barake mjesne zajednice je podmuklo  prefarbano u bijelo!

Kome, imenom i prezimenom, smeta svetinja zastave RH koja je bila aktualna upravo tog 30.svibnja 1990. kao i grb domicilne brigade iz Dubrave?!

Zahtjevam, kao stanovnik Dubrave, javno objašnjenje Mjesnog Odbora “30.svibanj 1990.”, Vijeća gradske četvrti Donje Dubrave, predsjednika Vijeća gradske četvrti Donje Dubrave Milana Draženovića, kao i Gradske uprave i Grada Zagreba zbog čega je prefarbano pročelje barake Mjesnog odbora, istog onog koji nosi takvo važno ime za noviju povijest Republike Hrvatske i koji bi sa svojim prostorijama trebao služiti građanstvu, a ne da budu svrha sami sebi kako bi nekolicina vijećnika beskorisno primala naknadu za nerad bez imalo sluha za želje i potrebe stanovnika kvarta.

Marta Šlezak Martinko

RELATED ARTICLES

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments