NaslovnicaSLOBODARSKE VIJESTIJE LI LAKŠE NAROD ZATVORITI U LOGOR NEGO OSIGURATI OPREMU ZA ZAŠTITU

JE LI LAKŠE NAROD ZATVORITI U LOGOR NEGO OSIGURATI OPREMU ZA ZAŠTITU

Od 26.2.2020. od tzv. nultog pacijenta zaraženim korona virusom kod nas nema maske ni za lijek!

Zabrinuti naši dragi iz kriznog stožera, vlade ili već tko bi trebao biti nadležan za to, ništa nisu napravili da bi se hrvatski narod opskrbio medicinskim potrepštinama nužnim za zaštitu od zaraze korona vorusom.
Prisustvujemo sveopćem maskenbalu, u kojem će sve maske pasti. Idemo od apoteke do apoteke. Nema maski i nema maski.
Nema…
Nema alkohola, nema rukavica.
Uglavnom čega ima koliko hoćeš je “NEMA”.
“Živa glava na ramenima zlata vrijedi” pa ne pitaš ništa samo plaćaš i traži dalje ne bi li napokon NAŠAO taj alkohol od 70%, prave maske i ako Bog da rukavice.
Potraga traje već više od mjesec dana, čak je stigla i donacija sa maskama.

Prije je stigla donacija nego li su se mili naši sjetili naručiti potrebeno za korona maskenbal.

Mili Vili je uspio tek prije dva dana načiniti hitnu narudžbu za potrebnu medicinsku oprmeu, medicinski mateijal itd. (kako je rekao na TV-u).
Ostadosmo bez daha od silne brzine. Korona obišla cijeli svijet a on se sjetio naručiti potrebeno !!

IZGLEDA DA JE LAKŠE NAROD ZATVORITI U LOGOR NEGO NARUĆITI OPREMU ZA ZAŠTITU.
A što će narod od toga dobiti?
Prvi kontigent zaštitnih maski, zaštitnih odijela i zaštitnih naočala stigao jučer.
Koliko će trebati da se distribuira potrebitima iz Jastrebarskog vidjeti ćemo !

Vili mili, zvan Munja ima konkurenciju.
Premili Capak i Horvat su još 24.3. započeli razgovore za proizvodnju maski u Hrvatskoj. Problem je da nemamo repromaterijala, a teško ga je nabaviti.

U Hrvatskoj se ne proizvodi baš ništa od potrebnog za ovu situaciju, kažu premili naši koji su sve uništili u ovoj zemlji. Ni masku nitko ne može napraviti, a nema ni od čega?!
Rukavica nema i nitko ih ne može načiniti?!
Alkohol nitko ne može proizvest?! Badel,Maraska,Zvečevo, silne destilerije u Hrvatskoj ne mogu proizvesti alkohol????
Alkohol se naravno također uvozi. Pa koji je to besmisao zavladao ovom zemljom ?                                             Tko to ovaj narod vodi ravno u provaliju?
Mi već jesmo u provaliji, ali nismo znali koliko duboko!
Treba nam maska za ovaj karantenski maskenbal pa idemo dalje u potragu (ili, kako povećati minuse na računima ).

I gle čuda prošlog petka 27.3. stigle su maske u jednu gradsku ljekarnu. Samo dvije po osobi možeš dobiti. Čekaš u redu sretan što ćeš konačnodobiti  masku koja objektivno ne vrijedi ni 60 lipa, po cijeni od 17 kuna !

No apoteka radi i skraćeno zbog korone do 12 sat i narodu u redu zatvore vrata ispred nosa. Ne smiju radit ni minutu duže, vele kaznit će ih inspekcija. Majko mila… još dva dana bez maske, a ne znaš što će biti u ponedjeljak.

Hoće li raditi ili ne ? Hoće li biti maski kada dođeš na red? Hoće li još poskupjeti do ponedjeljka ?
Stigao ponedjeljak. Zima, zima… sjeverac puše. Stojimo u redu za maske, a red spor da sporiji ne može biti. Što vjetar jače puše apotekarice sporije rade. Ureduju, provjeravaju, izlazi jedna pa uzima osobnu i zdravstvenu i pri tome te tjera na udaljenost od 2 m od nje u prostoru širine 1,5m maksimalno (na vratima piše da treba biti udaljenost od 1 m), pa ulazi i tamo nešto mrda, pa izlazi, zatim ti naloži da uđeš tek kada ona dođe iza pulta, kada ona prilazi pultu ti se moraš odmaknuti, kada tebi dozvole da priđeš pultu ona se odmiče.                                                          Uglavnom cirkuska predstava za vrijeme koje se ljudi ispred smrzavaju ne bi li dočekali svoj red.

Primjećujem da apotekarica ima kiruršku masku te joj kažem da želim takvu kakvu ona ima na što sam dobila odgovor “ah… to imamo iz starih zaliha i one su samo za nas, a one su pri kraju!!”
Ostala sam bez teksta ne vjerujići svojim ušima.
Intersantno saznanje zar ne? Maski ima i bilo ih je na zalihama, ali to nije za raju koja je to sve platila!
Gradska apoteka koja je u zdravstvenom sustavu kojeg narod financira ima zalihe maski, ali ne za narod koji ih je kupio!!
Da ne zaboravim maske koje prodaju po dva komada po osobi su pamučne perive maske i nisu odobrene kao zaštita od korone od tog istog zdravstvenog sustava u sklopu kojeg se prodaju po abnormalnoj cijeni i pored postojećih zaliha maski koje jesu dobre kao zaštita!

Pitam apotekaricu kako se koriste ove pamučne maske, kako se održavaju, koliko se smiju nositi, ali ona nema pojma o tome. Nema pojma kako se i koliko često trebaju prati!
Nema uputstava. Maske nisu upakirane, nemaju nikakvih oznaka. Dobiješ ih kao na placu. Nemaš pojma preko koliko ruku su prošle. Stoje na prozoru, a zamotaju ti ih u papir .
Ali imam masku za maskenbal !!
Usput pitam i za alkohol. Šire ruke, tko će njima dati alkohol, ali zato imaju neke tekućine na bazi alkohola koje oni rade. Ipak izgleda ima alkohola, ali ne za nas. Nama trebaju čiri-bu čiri-ba pripravci astronomskih cijena u malim bočicama (za dva puta ruke dezinficirati jedna – može se dobiti po dvije po osobi) tako da što češće stojimo u redu, što više platimo i što češće budemo izloženi mogućnosti zaraze koronom od koje nas tako brižno čuvaju !

Bože sačuvaj nas! Sustav radi samo za sebe, za nas ga nije briga. Ordinacije ne rade! Pregledi otkazani ne zna se kada će početi ponovo primati, moraš zvati za dva mjeseca pa ćeš saznati. Statistika traži nove žrtve kako bi opravdala ovu cirkusku predstavu u kojoj smo primorani sudjelovati. Svi koji umru zbog ne liječenja a da se sa Coronom nisu ni sreli, položiti će život na oltar Corone i njenih suradnika iz raznoraznih stožera i mistarstava.
Kada ova korona maskenbal prođe svi će doktori na stare i nove godišnje pa i ovi koji ne primaju pacijente oboljele od korone.

Doći će jesen pa treba prikupiti snagu za novu Corona cirkusku predstavu.

Ovi u sustavu koji ne rade, a plaće primaju i dalje neće raditi i plaću će primati kao i oni koji itekako rade i obavljaju svoj posao savjesno!
Ispada da nas ne treba liječiti ni od jedne bolesti. Možda ipak treba od jedne koja se zove „pretjerana tolerancija na kriminalno funkcioniranje zdravstvenog sustava i cijele države“!

Ali hvala Coroni, maske su pale !

NADA INICENTE EĆIM, novinar SLOBODARSKOG PORTALA

RELATED ARTICLES

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments