PRIZIV SAVJESTI na dan u tjednu. Da im je stalo do obitelji, onda bi država stvarala uvjete za rast placa, štitila bi radnike, otvarala perspektivu… Ovako ih drži u siromaštvu i nesigurnosti, daje im slobodnu nedjelju u pasivnom dijelu godine kako bi mogli čuti da su “blaženi siromašni i progonjeni, da je njihovo kraljevstvo nebesko”….
Ali, kad nešto nemaš, ne možeš od toga ni odustati. SAVJEST je u najboljem slučaju, za Vladu i to samo onih malo školovanijih, pojmovna imenica.
Tko iz Vlade Ima savjesti?
Kako osuđeni kriminalci mogu imati savjest?
Pa oni su svi mentalno manjkavi, duhovna sirotinja.
Oni su umrežena banda zla.
Ako bi slikom htjela predočiti, onda uzmite krvožilni sustav sav zagušen kancer kracima. Krvotok više ne propušta krv. Žile pucaju, krv šprica, a mi umiremo sporo, sigurno, nesposobni se pomaknuti.
No to i jest cijena kukavičluka.
Dozvolili smo u neukosti da se politika nama bavi, a ne mi njom.
Takve su duhom umrtvljene, stari Grci, intelektualno najjači narod kroz povijest ljudskog roda, zvali IDIOTIMA. Koji god se građanin slavne Atene nije aktivno bavio politikom smatran je idiotom.
Žene nisu bile dio elitnog muškog društva, kao majke i domaćice, te nisu u vlasti ni sudjelovale. Smatrane su intelektualno inferiornima za pojmove kao savjest, pravednost, zakonodavnost…..
Danas imaju pravo glasa, ali se od muške vladajuće elite nisu izdvojile. Ostale su odreda inferiorne, osim rijetkih iznimki, u političkom djelovanju.
Ljudsko društvo kroz razne vlasti samo dokazuje i danas kako su vrhunske vrline rijetke, a glupost i pokvarenost dominantne… u politici naročito.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime