OČENAŠ ZA NUŽNU OBRANU

0
790

Boraveći u Lici i vodeći Udrugu za zaštitu ljudskih prava, godinama sam se susretao sa nasiljem ciganskih kriminalaca koji su terorizirali nezaštićeno starce po selima. Svaki odlazak u policiju bio je iritantan s obzirom da su svi kao po PS-u tupo gledali pored mene: “Što da radimo, znate da su to Cigani”.
“Radi isto to što bi radio meni da sam ja tako nešto napravio”, odgovarao bih im. Glupavi osmjesi uz slijeganje ramena je bilo sve što su znali Trajalo je to par godina, ali sam ipak uspio napraviti reda s obzirom da sam osnovao KRIZNI STOŽER ZA OBRANU LIKE OD CIGANSKOG RASIZMA. U strahu za svoje “štićenike”, pet puta su pozivali mene i stožer u Vladin ured za ljudska prava i dva puta u Saborski odbor za nacionalne manjine. Par dopisa upućenih u Liku riješili su sav problem budući su se institucije pokrenule i počele raditi svoj posao. Dokazao sam da ne postoji “CIGANSKI PROBLEM” već da je osnovni problem u policiji, sudu i posebno Državnom odvjetništvu koji ne rade svoj posao. Ovaj tekst nije usmjeren protiv Cigana među kojima sam upoznao mnoštvo vrijednih i prije svega poštenih ljudi vrijednih poštovanja i stekao nekoliko prijatelja.
Jučer me zovu moji “Slobodari” iz Ogulina, šalju mi video i prijavljuju kako su četiri Cigana od 23, 24, 22 i 20 godina 20. kolovoza oko 22.30 sati u parku fizički napali dvojicu muškaraca u dobi od 31 i 42 godine. Prvo su počeli udarati mlađega, a kada je 42.godišnji A.B. inače diplomirani nastavnik razredne nastave i engleskog upitao: “zašto ga udarate?”, nasrnuli su na njega. Obojica su morala kleknuti na zemlju i moliti Očenaš dok su ih nemilosrdno tukli rukama i nogama. Mlađi muškarac je prošao sa lakšim tjelesnim ozljedama dok su nastavniku A.B. polomili rebro i izbili zub što su teške tjelesne ozljede. Sa koliko mržnje su ih tukli najbolje se vidi na videu snimljenom na mobitel, koji je u prilogu, Snimka sa nadzornih kamera djeluje još brutalnije.
Ugodno sam iznenađen postupanjem policije koju nitko nije ni pozvao već su reagirali na “temelju javnog pogovora” i svu četvoricu nasilnika predali pritvorskom nadzorniku.
I tada na scenu stupa zamjenik općinske državne odvjetnice u Karlovcu Bruno Kolaković koji iz pritvora oslobađa nasilnike uz fantastično objašnjenje iz kuhinje Županijske državne odvjetnice Vere Magdić Bižanović dovedene u Karlovac iz Gospića, poznate po tome da je sve spremna učiniti za kunu… ako nemaš eura.
O njenim sam nedjelima napisao i javno objavio desetke tekstova i protiv nje sam DORH-u podnio 18 kaznenih prijava. Naš obračun pred kamerama sam objavio na YOU TUBE pod naslovom: “Miro Matijević vs. Cvitanove lažljive kuje”.                                                              https://www.youtube.com/watch?v=WMT0Ltx_-3U

Citat obrazloženja za oslobođenje nasilnika iz pritvora:

Piše Bruno Kolaković: “Iz navedenog se može zaključiti da ovo nije prvi puta da su osumnjičenici počinili kažnjiva djela sa nasilničkim elementima pa sve ukazuje na opasnost od počinjenja novog kaznenog djela.
Međutim, imajući u vidu okolnost da iz kaznene evidencije proizlazi da osumnjičenici nisu do sada osuđivani za kaznena djela, to se po mišljenju državnog odvjetništva navedena opasnost može otkloniti primjenom mjera opreza.”

To znači da su nasilnici već činili nasilna kaznena djela i sve ukazuje na opasnost od počinjenja novog kaznenog djela, ali ih se pušta na slobodu i nagrađuje jer i u Sudu vole kune i eura. Za pet godina oni sigurno neće biti suđeni niti za ovaj napad iako se radi o teškom kaznenom djelu, sa počinjenim teškim tjelesnim ozljedama i za sve to vrijeme po logici Bruna Kolakovića oni mogu nesmetano nastavljati sa nasiljem jer nisu osuđivani!!!

I kakva je pouka iz ovog slučaja?
Kada vas okruže Cigani i počnu vas cipelariti, brzo se bacajte na koljena i molite Očenaš jer u ovakvoj državi uz ovako pravosuđe ništa vam drugo ne preostaje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime