Svijet tenisa je potresen
Obožavatelji tenisa su bijesni, a sportski svijet je u šoku nakon što je neviđeni broj igrača, koji se povukao tijekom meča ili ga prethodno otkazao na ovotjednom Miami Openu. Ukupno 15 igrača nije uspjelo završiti turnir, uključujući i favorite za pobjedu. Free West Media izvještava:
“Teniski svijet bio je šokiran kada su se favoriti Paula Badosa i Jannik Sinner povukle tijekom četvrtfinala Miami Opena. Badosa, koja će uskoro biti na 3. mjestu svjetske ljestvice, osjetila je nelagodu tijekom utakmice protiv Jessice Pegule i napustila je teren u suzama.
Badosa je, tješena svojom američkom protivnikcom, odlučila prestati nakon konzultacije sa svojim fizioterapeutom. Pegula je nakon Badosinog odlaska u sa terena, prvi put u karijeri, stigla do polufinala teniskog turnira u Miamiju, prenosi Yahoo Sports.
U muškoj kategoriji morao je odustati talijanski talent Jannik Sinner. Povukao se nakon 22 minute u mecu protiv Francisca Cerundola, 103. broja na svijetu. “Kada sam servirao pri rezultatu 3-1 i 30-0, vidio sam ga kako se saginje. Bilo je vrlo čudno,” rekao je Cerundolo u intervjuu. – Nadam se da je sad dobro, jer je on doista sjajan igrač.
23-godišnji Argentinac iznenađujuće je izborio polufinale na svom prvom sudjelovanju na Masters turniru u Miamiju.
Bila je to druga utakmica zaredom, koja je za ljubitelje tenisa završila prije regularnog isteka. Navijači su šokirano reagirali na bizaran dan teniskog turnira. “Što se ovdje događa?” u ms medijima niko ne pita.
Nitko ne ističe očitu cinjenicu, da svi igrači moraju biti “potpuno cijepljeni” da bi sudjelovali na ovom natjecanju.
Kao što smo primijetili već nekoliko mjeseci, na većini velikih sportskih predstava utječu “neobjašnjiva” medicinska stanja sportaša, koja se upadljivo cesto javljaju kod mladih i inače potpuno zdravih sportaša, kao što su: Uzmimo, na primjer, naše izvješće o padu tri biciklista samo u ožujku.”