Nema smisla tugovati za prolivenim mlijekom, otprilike je sinoć rekao potpredsjednik Vlade Bačić. Zna to on mekim glasom, pomalo frfljajući, no nije razgalio srca hrvatskih. građana.
Ružne stvari rečene snižen tonom ostaju dalje ružne, veli on u nastavku: “Nema štete samo se manje uštedjelo”. U brojkama to izgleda ovako: HEP je u gubitku od 779 milijuna € i najveći je gubitaš u državi, duguje 5,2 puta više, nego što duguje Fortenova.
Iz toga je jasno da se nije štedjelo već se gubilo svaki dan, svaku minutu. U protekloj godini svaki dan oko 2 milijuna € . U proljeće je Vlada donijela odluku da će HEP – u pomoći s 900 milijuna € i HEP je nastavio gubiti. Ne možeš uštedjeti, ako nisi privrijedio, no Bačić je izabrao najmanje bolno pokriće za počinjenju štetu.
779 milijuna € je dovoljno za isplatu jedne mirovine za sve umirovljenike Hrvatske, dakle svi umirovljenici mogli su dobiti jednu mirovinu, ili mjesečno povećanje od 12% , nova konsolidacija HEP – a trebala se dogoditi novcima mirovinskog fonda. Kad nisu uspjeli da novce uzmu za spašavanje Fortanove nije bilo prepreke da ga potroše na spašavanje HEP – a.
Premijer veli, kako nas je spašavao od visokih cijena energenata, on nas, koji smo napravili sve hidrocentrale, sve dalekovode, a njegovi po vjetro ventilatoru koji su napravljeni u skorije vrijeme u prosjeku imaju dva uhapšena, zbog pronevjere novca.
On se usudi reći da je nama nešto poklonio, a zbog njegovog “hvarskog kartela” izgubili smo godine i godine rada, godine nade, da rad nije uzaludan, da se radom i redovitom uplatom osiguravaju dani starosti.
Ovo što je rekao Bačić umirovljenici najbolje razumiju s 78% prosjeka mirovine u udjelu plaće, spale su na nešto više od 33% , no i tu se podmeću razredi koji umanjuju veličinu katastrofe. Stranci su izračunali 30% .
Kupuju se glasni zagovornici vladinih mjera da bi stvarali veliku buku, oko milostinje koje dijele, a prikupili su pljačkom tih istih starijih ljudi.
Nema podataka koliko je hotel, koji su kupili mrovinski fondovi od Pavla Vujnovca, donio prihoda umirovljenicima. To ostaje tajna, istina bi narušila idilu koja vlada u trošenju štednje za startost hrvatskih građana.
Od litre, prolilo se decilitar, veli Bačić. Bravo Bačiću potvrdio si formulu, tako smo i mi računali.
Puno litara, od svake litre proliven decilitar, odnosi 10 % proračuna na privatne račune u porezne oaze, otoka u toplim morima.
Umirovljenici, ostali smo sami u poharanoj državi, puno je decilitara pretočeno u mutne vode, u kojoj gazduju krokodili, jedino mi možemo spriječiti da se pretakanje ne nastavi.
Danas će Premijer, zaštitnik bagre lopovske, opet pokušati zataškati razmjere katastrofe, po tko zna koji put, pohvaliti će se da nam je nešto dao, a nije nam dao ništa, što nam prije toga nije uzeo.
On nije Premijer, on je zaštitnik najgorih prtofitera na svim katastrofama, koje su nas zadesile u skorije vrijeme.
Neće otići sam, ne daju mu profiteri, moramo ga mi maknuti, skupimo snage i pokažimo mu da, ako nitko neće, da mi:
@hoćemo
Dobro jutro!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime