Zagreb, Brkljačićeva ulica broj 50, sjedište Slobodarske Stranke Hrvatske.
Vrijeme događaja : kompletiranje izbornih lista za predaju Izbornom povjerenstvu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, dana 14.6.2020. u 17 sati.
Nisam mislila pisati, ali moram.
Istina zahtjeva da bude rečena.
Radi se  o čovjeku, jednom od nas .
Miro Matijević čovjek, borac za ljudska prava, novinar, osnivač i predsjednik Slobodarske Stranke Hrvatske, osnivač Nezavisnog novinarskog društva, osnivač mreže nezavisnih medija, ponovo je napadnut u kući gdje su i prostorije stranke SSH.
Prvi put napadnut je 14.12.2019.g. Držali su mu uperen pištolj u glavu i mlatili ga metalnim palicama. Napadača je bilo desetak. Srećom preživio je.
Poslije tog događaja, policija mu nije pružila zaštitu.
Osoba(e) koja je organizirala napad izgleda ima zaleđe jer joj se ništa nije dogodilo, kao ni napadačima. Slobodno šeće i priprema novi napad. Izjavila je da je htjela sa svojom sestrom izbaciti Miru Matijevića iz svoje kuće . Policiji je pokazala falsifikat vlasničkog lista kuće u kojoj je bio napad i nitko ne provjerava istinitost njezinih tvrdnji i stvarno stanje u gruntovnici. Uvidom u gruntovnicu u minuti moguće je provjeriti tko je stvarno vlasnik neke nekretnine u Hrvatskoj, a što sam i ja tada učinila i ustanovila sam da gospođa Prpić Zdenka i njezina sestra gospođa Beer ne govore istinu i da se služe nevaljanim i falsificiranim dokumentima. Zar to isto nije mogla učiniti i policija ?
Tom prilikom je MiroMatijević opljačkan, ukradeni su dokumenti, računalo, mobitel i poslovna dokumentacija.
Po izlasku iz bolnice Miro Matijević se vraća u opljačkanu kuću, živi u njoj kao šišmiš, bez zaštite, kao meta za ponovni napad izložen stalnim prijetnjama napadačica koje su neometano na slobodi.
Taj napad je kvalificiran kao ometanje posjeda, a ne kao pokušaj ubojstva i teško razbojstvo što je u naravi stvarno bilo.
14.7.2020. oko 11 sati ujutro grupa napadača ponovo upada u kuću naoružana i napada Miru Matijevića. Srećom uspio se obraniti .U samo obrani je lakše ranio jednog napadača. Nije zvao policiju obzirom na prijašnja iskustva a i očekujući da je netko od susjeda pozvao policiju. Ozlijeđeni napadač  je nekoliko sati poslije zatražio pomoć u bolnici Sveti Duh na drugom kraju grada. Bolnica nije obavijestila policiju iako je to zakonska obveza. Kada je ta osoba švicarskog državljanstva (navodno sin gospođe Beer) zajedno sa ostalim napadačima napustila teritorij Hrvatske netko anoniman (navodno gospođa Prpić) naziva policiju oko 16.30 h  i prijavljuje pokušaj ubojstva na adresi dvadesetak kuća dalje od mjesta gdje se nemili događaj dogodio. Policija za tili čas dolazi naoružana do zuba, sa po dvije puške na poprsju svakoga redarstvenika. Bilo je najmanje deset policajaca. Priveli su gospodina Matijevića, te je podignuta optužnica protiv njega za ubojstvo u pokušaju!!!????
Sve temeljem anonimne prijave koja je uslijedila 7 sati poslije događaja.
Svjedocima koji su bili nazočni kada je policija došla privesti gospodina Matijevića, u policijskoj postaji je  rečeno da će saznati o čemu se radi  još isto večer ako budu čitali novine, a prije toga su svjedoci morali potpisati izjavu kojom se obvezuju da neće iznositi podatke o događaju kojem su svjedočili. Svjedoci moraju šutjeti u interesu istrage, ali se zna da će vijest biti u novinama!?
Ne samo da je podignuta optužnica protiv Mire Matijevića za djelo koje nije počinio,već ga pritvaraju u istražni zatvor zbog sumnje u mogućnost ponavljanje djela!? Nisam sigurna, ali zvuči zaista čudno. Da li to znači da se sumnja da će se ponovo obraniti od mogućeg sljedećeg napada  ili je kaznjen jer se uspio obraniti a nije trebao!?
Za vrijeme trajanja istražnog postupka kuća je bila zapečaćena. No to nije spriječilo prije imenovane gospođe da ponovo provale u kuću. Javili su susjedi da se nešto čudno događa oko kuće. Otišla sam i vidjela promjene na dvoje ulaznih vrata i oglas za prodaju  na kojem je naveden njemački telefonski broj. Fotografirala sam kuću sa svih strana, a kako mi se bliske osobe Mire Matijevića nisu javljale na telefon, obavijestila sam njegova odvjetnika radi postupanja po istome i predala sam mu fotografije koje sam načinila.
Saznajem da su u kuću provalile sestre Prpić-Beer (prva njemačka državljanka, a druga švicarska državljanka), te da ih je policija izbacila iz kuće, i da je  kuća ponovo zapečaćena, ali ponovo bez nadzora. Što je prilikom te provale učinjeno u kući i što se dogodilo sa osobnim stvarima Mire Matijevića, te sa stvarima i dokumentima stranke SSH i poslovnom dokumentacijom tvrtke, koja na navedenoj adresi ima sjedište, tek ostaje da se sazna.
Velika nepravda i šteta je načinjena gospodinu Miri Matijeviću. Također je učinjena neprocjenjiva šteta stranci SSH već drugi put u kratkom periodu.
Najnoviji podatak je da je produžen istražni postupak za još mjesec dana (tražen je dulji vremenski period) i Miro Matijević ostaje u istražnom zatvoru, dok mile sestre slobodno šeću i smišljaju nove spletke.
NADA EĆIM

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime