NaslovnicaSLOBODARI JAVLJAJUPst!!! Ne smije se znati, da čovjek može samo nestati!!!!

Pst!!! Ne smije se znati, da čovjek može samo nestati!!!!

Senzacionalizam je svakodnevna pojava u medijima. Nažalost česta je pojava i pisanje novinarskih tekstova koji  krše etička pravila novinarske struke. Prečesto se susrećemo s tekstovima koji prenose govor mržnje, nisu utemeljeni na činjenicama, vrijeđaju druge osobe, zadiru u privatni život, itd. Nažalost, komercijalizacija medija i sveprisutna cenzura učinile su, da su vijesti postale roba na tržištu, pomoću koje mediji ostvaruju profit, propagiraju se poželjni stavovi  pojedinih grupacija ili demantiraju i uklanjaju nepoželjne informacije.

Zanimljiva je činjenica, da o slučaju Mire Matijevića izuzev dva neistinita člančića objavljena 14.6.2020.g., nema nigdje nikakve objave.

Zašto, kolege novinari ne izvještavaju o tom slučaju?

Gdje je kolegijalnost?

Gdje su kolege koje se s njim bore za istinito informiranje javnosti ?

Osim dva članka u kojim je (namjerno) neistinito i šturo navedena informacija o događaju u Maksimiru 14.06.2020.g., muk i tišina u medijima.

Nevjerojatno je, da je moral novinara toliko nisko pao. O Čovjeku Miri Matijeviću, borcu za ljudska prava, novinaru, osnivaču i predsjedniku Slobodarske Stranke Hrvatske, osnivaču nezavisnog novinarskog društva, osnivaču mreže nezavisnih medija, borcu protiv cenzure medija, koji je ponovo napadnut u kući, gdje su i prostorije Slobodarske stranke nigdje niti riječi.

Pst!!! Ne smije se znati da čovjek može samo nestati!!!!

Očito je nalogodavac cijelog scenarija dovoljno uvjerljivo uplašio drage ljude novinare, blogere, osnivače portala, da su smetnuli s uma da bi se isto i njima moglo dogoditi. Nažalost im poslušnost, jer čega se bojiš to te i snađe! Kada već ne mare što su svi mediji strogo cenzurirani u svrhu manipulacije masama i ne mare što se događa ljudima u lijepoj našoj, kada već ne mare za moral i etiku novinarstva i društva uopće već su postali konformisti, neka se zapitaju tko će sutra kada dođu na red izvijestiti javnost. NESTAO JE ČOVJEK!! NESTAJU LJUDI TIHO I NITKO NE MARI!

Novinar bi morao štiti dostojanstvo svake osobe u društvu, što će reći cijele javnosti, a to može jedino istinitim i pravovremenim informiranjem te iste javnosti.

Istinski novinar je borac za istinu!! A kod nas se istina prešućuje!

Mainstream mediji i njihovi ortaci cenzuriraju kritične informacije ili kako je rekao Orwell  “U vrijeme univerzalne obmane i laži, iznošenje istine postaje revolucionarni čin”. Upravo zbog istine postoji Slobodarski portal i Slobodarska stranka Hrvatske. Upravo zbog borbe za istinu trebao je nestati Miro Matijević! 

No neće zadugo, jer istina uvijek pronađe put!

NADA EĆIM

RELATED ARTICLES

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments