ZAKLJUČCI sa tiskovne konferencije Osviješteni građani održane 9. prosinca 2021. na Markovom Trgu u ZG
Zahtijevamo od vlade RH i zastupnika u Saboru RH:
1. Obustavu cijepljenja djece mlađe od 18 godina svim vektorskim i mRNA cjepivima. Ovaj zahtijev se temelji na na nalazima odgovornih domaćih i svjetskih znanstvenika koji dokazuju da ove dobne skupine nisu ugrožene virusom SARS-Cov 2, a ishodi cijepljenja mogu ostaviti ozbiljne posljedice po zdravlje i život naše djece. Zahtijevamo osiguranje da djeca bez roditeljske skrbi koja se nalaze u sustavu neće biti izložena prisili na cijepljenje i sudjelovanje u znanstvenom eksperimentu protiv svoje volje, a uz blagoslov nekog državnog službenika koji im je trenutno skrbnik.
2. Povlačenje predložene Izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, osobito u dijelu koji se tiče potvrda o cijepljenju. Znanstveni podaci pokazuju da cijepljenje ne sprečava širenje zaraze već smanjuje vjerojatnost težih komplikacija. Budući da cijepljene osobe mogu širiti zarazu i na cijepljene i na necijepljene, potvrda o cjepnom statusu ne ispunjava zakonom predviđenu svrhu sprečavanja širenja zarazne bolesti. Saborske zastupnike podsjećamo da su odabrani da budu predstavnici naroda, a ne vlastitih mišljenja i stavova te ih pozivamo da prema volji naroda pokazanoj 20.11.2021. glasaju protiv predloženih Izmjena ZZPa.
3. Javnu objavu kompletnih ugovora o nabavi cjepiva koje je vlada potpisala sa svjetskim farmaceutskim tvrtkama, posebice Pfizerom, bez ikakvog zatamnjenja sadrzaja. Vlada se ponaša kao PR agencija farmaceutskih kompanija te je potrebno provjeriti na što se sve obvezala prilikom potpisivanja spomenutih ugovora.
4. Od vlade RH zahtijevamo da obustavi akcije zastrašivanja i uhićivanja aktivista nefinanciranih od bilo koga, van mreže tzv. NGO-a i bez ikakvog pravnog temelja (slučajevi A. Klarić, R. Schwarz i drugi). Tražimo od saborskih zastupnika da osude ovakve akcije Vlade i da zatraže izvješće o provedenim postupcima. Skupovi slobodnih ljudi nemaju vođe ni organizatore i nije ih lako zastrašiti s nekoliko uhićenja za kamere jer su ujedinjeni u zajedničkom cilju; obrani ljudskih sloboda i prava.
5. Od liječnika i ostalih medicinskih djelatnika očekujemo da organizirano istupe u javnost sa svojim stručnim mišljenjima glede aktualnih cjepiva, sukladno Hipokratovoj zakletvi, i stanu iza mišljenja domaćih znanstvenika koji se protive ovom eksperimentalnom cijepljenju stanovništva. Obiteljske liječnike pozivamo da se informiraju o ranoj intervenciji i pomognu svojim pacijentima u ranoj fazi bolesti kako bi se rasteretio bolnički sustav.
OSVIJEŠTENI GRAĐANI
Hvala Gordani Maras

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime