Nikada nisam bio strastveni navijač ni jednog nogometnog kluba, ali  nakon Desinca i svega što se tamo dogodilo sa velikim simpatijama gledam na Torcidu jer smatram da su oni zadnji znak ponosa i otpora dubokoj državi i kriminalu koji se nad nama bezdušno iživljava. Kako sam prošao puno toga i imam informacije do kojih se teško ili nemoguće dolazi, često sam na meti Ostojićeve parapolicije koja mi je pod raznim opravdanjima ukrala ili otela četiri laptopa i šest mobitela u potrazi za informacijama koje posjedujem, kao i osobe sa kojima surađujem i mijenjam informacije. Nisu mi uspjeli oteti bitne informacije budući ih čuvam na više mjesta ali su shvatili koliko toga znam.
Ne bih se ni danas javljao da nisam pročitao tekst Zdravka Rejića pred Wales i njegov obračun sa Torcidom.: Uvjeren sam da je svastiku na utakmici protiv Italije stoposto napravila Torcida, nitko drugi! Oni su divlji!” Zdravka Rejića znam iz vremena kada sam boksao i kada je glumac Rade Perković sa njim, Mirom Brkićem, Markom Borovićem i Matom Milićem osnovao profi boks camp i organizirao mečeve Mati Parlovu. Ja sam nastupao u Splitu i Kumanovu. ali smo se i često družili kod Marka Borovića igrajući šahovske turnire. Svi smo bili toliko različiti, ali smo se poštivali jer je svaki u svom poslu bio vrhunski profesionalac. Zdravko Rejić je vrhunski novinar ali je po tekstovima bilo više nego očigledno da radi za udbu što je tada sigurno bio uvjet za raditi u Slobodnoj i dobivati toliko prostora. Bio i veoma subjektivan kada je pisao o sportašima sa kojima je bio „na liniji“. Vidim da se ni danas za razliku od mnogih nije promijenio, što je ipak vrijedno poštovanja. Ja sam jedini novinar u Hrvatskoj koji je za „svastiku“ argumentirano prozvao njegovog druga Ranka Ostojića kojega to toliko svrbi da se i Rejić ničim izazvan mora po zadatku lažno kleti da je „svastiku“ na Poljudu napravila Torcida iako obojica znamo da to nije istina.
Često se znam našaliti da sam se počeo osjećati kao No.1 iz Alan Forda pa kad čujem ili pročitam ovakvu laž, samo što ne kažem: „Sjećaš li se stari moj što si ono radio kada je Hanibal prelazio Alpe?“ Ja se ne sjećam, već posjedujem snimku telefonskog razgovora i dogovora oko smjene čuvara na Poljudu upravo za tu noć kada se radila „svastika“. Pisao sam već o tome više puta kao i o tome da je za Ranka Ostojića zbog „svastike“ već bio potpisan Nalog za uhićenje ali ga je u zadnji tren spasio Andrej Plenković, da ne završi tamo gdje je taj zločinac zaslužio i gdje je nepravedno poslao toliko ljudi.
Kažeš Zdravko da ti ne praštaju što pišeš istinu. Oprošteno ti je možda i više nego si zaslužio pa se prijatelju moj udobno namjesti u fotelji, uživaj u utakmici i ne griješi dušu. Da… i zamisli kako bi sve bilo prazno i drugačije da nema te Torcide.

Ako stigneš baci oko na moj tekst, možda prepoznaš potpis svog druga Ranka:

„SVASTIKA“ I NASILJE NAD TORCIDOM OTKRIVAJU NOVI DEAL

https://slobodari.com/svastika-i-nasilje-nad-torcidom-otkrivaju-novi-deal/

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime